Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

kalorická hodnota vajíček

Vajíčko je velmi zdravé, sice obsahuje cholesterol, ale ten hodný. A navíc je prý bílek z vajíčka nejkvalitnější bílkovina vůbec. K otázce od Elizi, pokud k tomu vejci nepřidáš olej, máslo atd, tak by neměl být žádný problém. :yes:

Když tak, nějaké kalorické tabulky s přepočtem jsou i tady
http://www.jak-zhubnout.superko.com/nutricni-hodno...

Eliza: Vejce na měkko a na hniličku jsou i lépe stravitelná, kromě toho, že lépe chutnají :-p:yes: Taky jim dávám přednost ;-)

Děkuju všem, no hlavně že mám jasno a když půjdu do diety, nemusím polykat vysušená vejce vařená natvrdo, ale vychutnat si vajíčka měkká nebo středně hniličková...bez ztráty květinky.:yes::-K

A jak to mám řešit já;-), mám domácí "vajca" a můžu je likvidovat na tvrdo-i na měkko:-O:-)), tabulku nebudu studovat, ale jinak jsem v pohodě a už přemýšlím:yes:,stejně děkuji za radu:yes:;-):-D

Pro Elizu:

Kalorické tabulky – nutriční hodnoty pro 1ks slepičí vejce
Potravina Množství (g) Energie (kJ) Energie (kcal) Bílkoviny Sacharidy Tuky Cholesterol (mg)
Bílek (1ks) 33 67 15,95 3,60 0,20 0,10 0
Žloutek (1ks) 20 298 70,95 3,30 0,10 6,50 290
Vejce celé (1ks) 55 397 94,52 7,26 0,33 7,26 319

energetická hodnota vajíčka nezáleží na jeho tepelnej úprave, pokiaľ to nie ej volské oko na oleji pripravované a pod. Či je uvarené na tvrdo, na mäkko je jedno, pokiaľ sa varí vo vode a nič sa k nemu nepridáva.;-)

Ahojky, můj dotaz asi vyzní hloupě, ale...:-8 Koukala jsem teď různě po dietách a všude, kde je vajíčko (včetně Havlíčkovy diety z Jste, co jíte), se upravuje natvrdo. Osobně mám mnohem raději ostatní vařené úpravy - naměkko a na hniličku. Myslíte, že to má nějaký důvod? Nepřipadá mi moc logické, že by se kalorická hodnota odvíjela od doby varu... Ne, že bych to chtěla řešit ve svém stravování, jen mě to překvapilo..;-) a chtěla bych se dozvědět víc.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek