Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zavařit fazole?

Martinson: já jsem dělala tyhle http://www.toprecepty.cz/recept/14743-calamada-s-f... - byly moc dobré. Zkus třeba z úplně malé dávky a uvidíš;-)

Brigádovala som v konzervárňach a tak vám poviem, že doma tú konzistenciu nikdy nedocielite. Je spôsobená dlhou sterilizáciou v obrovských sterilizátoroch, kde každá konzerva nestojí na mieste, ale sterilizátorom "putuje".

sona.si:
Díky, ale jak na zavaření - totiž přivezl jsem si z Řecka pytlík takových těch velikých bílých fazolí, zkusil jsem je zasadit a no a teď sklízím každý rok cca 3-4kg fazolí a rád bych se dopracoval k tomu, aby po zavaření měly stejnou konzistenci, jako ty kupované ve slaném, takovém vazkém nálevu, nedaří se mi to, je tam asi nějaká finta.

Ještě jsem to nezkoušela, ale většinou se zavaří hotové jídlo - tj. fazole se normálně uvaří, smíchají s omáčkou a zavaří,
viz. např. www.toprecepty.cz/recept/15509-fazole-v-rajcatove-omacce/

Rád bych zjistil, zda někdo neví, jak správně zavařit fazole (ne lusky či zelené fazolky!), aby byly tak měkké, jako když si třeba od Heinze kopím plechovku fazolí v tomatové omáčce? Neví někdo, jak na to?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek