Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

sražená buchta - prostě začátečník

Ahoj,

moc děkuji za rady, určitě všechny vyzkouším.

Kdyby vás ještě něco napadlo, sem s tím, budu ráda. Pro dokonalou buchtu vyzkouším všechno...no, skoro všechno : D

(Už jsem psala díky včera, ale z nějakého důvodu se mi tady neobjevily. možná jsem to nakonec neodeslala..., tak kdyby ste tady nalezly příspěvek podobného obsahu...)

Taky si myslím, že to bude špatně nastavenou teplotou a krátkou dobou pečení.....;-)

Ahoj, jak dlouho a na jakou teplotu pečeš? Na plech nebo do bábovky? Mě tak někdy padala buchta s tvarohem v těstě. Pomohlo snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.

Deni:zkus tam ten prášek prdnout až úplně na konci, rychle vmíchej a šupni to do trouby. nebo zkus k tomu ještě přidat rovnou kávovou lžičku jedlé sody. možná zkus změnit kypřící prášek;-)

Ahoj,
už nějakou dobu peču buchtu z podmáslí nebo z kefíru, ale často se mi stane (u té kefírové prakticky vždy), že místo krásně nadýchaného, vláčného těsta vytáhnu takovou tlustou palačinku. Táta mi sice tvrdí, že je dobrá, ale já se na ni nemůžu ani podívat, když vím jak měla vypadat původně...

Vážně nevím, co dělám špatně - Troubu otvírám až když se doba pečení chýlí ke konci, dávám si pzor, abych byla jemná a s pekáčem nepraštila... Může být na vině třeba nakládání s kypřícím práškem?

Prosím zkušené pekařky o radu.
Díky : D

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek