Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

RÝŽE

Vašíčku, nejsem odbornicí na rýži, ale myslím si, že to záleží na množství škrobu v ní. Jestli má být rýže sypká, tak se má před vařením vícekrát proplachovat, když lepivá, tak proplach pouze jen ten nezbytný. A také jsou její různé druhy, já mám doma rýži na sushi a ta lepí jako divá ;-) No snad jsem aspoň malinko amatérsky a teoreticky pomohla. Měj se fajn a rýži zdar :-);-):-K:yes:
P.S. Ještě jsem si vzpomněla, že kulatozrnná rýže je lepivá, z té se vaří převážně kaše a dlouhozrnná je spíše ta rozsýpací.

Vznesl jsem dotaz na pokecu, zda se dá něco udělat s rýží, která je rosýpací a já bych chtěl aby byla lepkavá. Upozorňuji, že já dělám lepkavou ale jde mi o tu co třeba dostanu . Dá se vrátit lepkavost.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek