Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek

zvědavec

5. 9. 2012 22:17

kotleta bez kosti-řez na motýla.:-O Telecí těžko,když je tam prase.Z těch stránek!!

yanull::-K:-K Teď jsem se tedy z chuti zasmála:-D:-D:-D a just ho:-D:-D

senky:Jani a Veru, jsem ráda, že jsem vás trošku pobavila, v českém humoru je naše síla, ale myslím si, že když ty "prachovky" nabuší v Německu a Rakousku, to by v tom byl čert, abychom to nezvládly, my hospodyňky české, moravské i slovenské též;-). Chce to jen správné masenko, paličku a prkénko a s naším správným fortelem se s tím řízkem určitě poperem :-p;-):-K
P.S. Když oni fasádu, my to poženeme ve štok:-)):-D a třeba se vzájemně vyhecujeme, že je ještě trumfneme ;-):-):-K

Holky:-K včera jste tak moje chutě navnadily, že jsem namlátila 4 krásné plátky z kýty a bylo:yes::yes::-D už jsem je měla předem připravené, ale určitě by šlo, ukrojit silnější a nakrojit na motýlky a rozklepat až skoro do "prachovky" (to mě dostalo:-D:-D):-K

To jsem ani neměla číst ,na té "prachovce":-O jsem se vychechtala jako blázen! Já měla tento "případ " také doma,pro změnu to byl kakaový závin! Taky furt,že jeho babička to pekla a já to neumím upéct! Až tady jedna dobrá víla dala na to recept!Také jsem "vyšetřovala " co v tom bylo jaká náplň a von ,prý že neví, ale bylo to moc dobré. :-D
A v tom receptu je použito karé bez kosti ,to se dá také vyklepat.Ten návod je zcela závádějící nejsou tam teploty oleje v těch pánvích a proto muže být výsledek zcela nejistý.

Irenko, děkuji pěkně, rozumím Ti báječně, jde jen o to, jak to provést;-) U nás je opět řízek na pořadu dne, asi mne z toho drbne :-)):-D Třeba něco vykoumám, i když nevím, s jakým výsledkem;-) Přeji hezký den a hezkou dovolenou :-K

Irrena:Irenko, já to jakž takž z té němčiny přelouskala, ale pořád jsem nevěděla, co s těmi třemi pánvemi. Díky a ty housky budou mít zřejmě na to taky svůj vliv.;-)

Yanullko opravdu tam pisou ze se maso musi co nejvic naklepat aby ziskalo prumer 3o cm, to se neumim predstavit, nejprve se vlozi do panve s rozpalenym olejem a pak do dalsi panve s mene horkym olejem a jeste jednou do treti panve a vzdy s rostlinnym olejem;-).Pry take zalezi na pouziti strouhanky, pouzivaji rozemlete kaiserky.Tim dopekanim mysli ty dalsi dve panve v kterych uz je mene rozehraty olej.Neumim tady nastavit ceskou klavesnici, snad mi budete rozumet:-D:-D:-D:-D:-D

1974andrea:Andrejko, prvně jsem si také myslela, že je to jen panenka, ale zdála se mi na tak velkou "plachtu" malá. Ale jak píše Hella, naši pašíci jsou poráženi při nízké jatečné hmotnosti, takže to se mi zkrátka nepodaří. Doby, kdy moje babička chovala vepříka, který byl téměř hranatý jako chlívek, jsou ty tam.;-)Nevadí, tak jak chemici dělají pokusy, tak já budu zkoušet řízky,vyzkouším i telecí, pak o tom všem udělám studii a předložím k nahlédnutí :-p;-):-K

yanull:Yanullko, i na tom odkazu ne Německé stránky máš na praseti vyznačeno, že se to připravuje z panenky, takže v tom bude ten zakopaný pes;-) Z jiného kousku tuto lahůdku tak, jako tam, nepřipravíš.:-S

Já k tomu předešlému přidám ještě jeden odkaz, třeba to někoho také bude zajímat.
http://rodina21.cz/pro-chutove-poharky/to-je-maso-...

maris:Děvčata, oběma vám moc děkuji, zase jsem o něco "chytřejší", Maruško, ten článek je velmi zajímavý. Ještě včera jsem si říkala, že ho zkusím udělat z kotlety, maso rozkrojím na "motýlka", ale jestli se mi ho podaří rozbušit do potřebné síly a velikosti, to tedy nevím, určitě i v tom musí být jistá zkušenost, jak to maso tzv. vytáhnout do všech stran. No za jednu zkoušku nic nedám, ale jinak se s tím nebudu crcat. Mně české řízky chutnají, ať už jsou z čehokoliv a to je to hlavní;-):-p
A ještě jednou moc děkuji:-K:-K:-K

Já bych řekla, že nejlépe jde rozklepat vepřová panenka. Bohužel to, co si dneska můžeme koupit v obchodě, to bývá pouze špička z panenky a ty širší konce jsem v obchodě už dlouho neviděla. Problém je i v tom, že dnešní farmáři zabíjejí prasata celkem mladá, nevykrmená, protože o tučné maso není zájem. Ale právě z toho důvodu i panenky nemohou pořádně narůst. Nevim, možná na tom obrázku je znázorněn nějaký jiný, mě utajený druh masa a taky bych chtěla to tajemství znát! Ale v Německu se dost prodávají telecí řízky, takže to asi nebude z prasete.

yanull: Jani, určitě se jedná o Vídeňský řízek - tady jsem Ti o něm našla docela hezké povídání ;-):-)
http://www.lidovky.cz/cisarsky-vidensky-rizek-z-te...

Děvčata, prosím vás o radu. Ten můj stále básní o řízku, který jedl kdysi v Německu, byl prý slabounký a přes celý talíř. Už jsem se o něj pokoušela, dělala jsem ho z krkovičky, byl prý dobrý, ale neměl tu správnou velikost a sílu. Pochopitelně neví, z jakého byl masa, dokonce jsem už přemýšlela, zda to mohlo být telecí. Dnes jsem hledala a došla jsem k těmto stránkám.Zde vidím pašíka a maso bude tuším kotleta. Vím, že jste tu chytré hlavičky a také zcestovalé, tak vás chci poprosit, zda máte někdo zkušenosti s těmito řízky, je to pro mne docela výzva se s tím poprat a nebo už se naštvu a obalím mu v trojobalu prachovku a to pak bude koukat ;-):-p:-)) Děkuji všem již předem za vaše cenné rady:-K:-K:-K
http://www.figlmueller.at/index.php/de/unser-schni...
P.S. zajímá mne hlavně způsob smažení, nevím, zda jsem to správně pochopila, ale hovoří se tu o třech pánvích nebo pánev a pak nějaké plechy k dopékání, no nevím, třeba budete chytřejší, více hlav, více ví a já moc a moc děkuji :-K:-K:-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek