Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

jak opravit keramickou formu

Nevím, jak kde, ale co jsem koupila u nás ve stavebninách, tak je totožný i pro hrnčířské a keramické práce, na to jsem se ptala odborníka. Ten sádlák jsem si s tím opravila perfektně, ale je fakt, že je lepší, aby ses informovala u keramika. Já mám ale šlikr fakt vhodný i pro keramiku a suším ale na 300°C víc mi trouba nedá, prý to stačí. Zatím stačilo, radši se zeptej;-);-)

puinek: Nie, to nevadí, v škole lepím aj rozbité hrnčeky a taniere. Malo by to držať aj pri vypálení pri bežnej teplote v rúre, ale radšej sa spýtajte hrnčiara.

:-) Šliker v stavebninách nie je totožný so šlikrom používaným v hrnčiarstve. Takže nájdi hrnčiara, stavebniny nechaj stavbárom. ;-)

puinek: Určitě, čím víc tím líp, pokud ale máš v okolí keramickou dílnu, neváhej a využij!!!!!!!

Strašně moc děkuji za radu, jdu se hned na to podívat. Ještě mě napadl dráteník, ale toho jsem v okolí nikde nenašla, tak snad keramická dílná bude dostupnější :-) Ještě se chci zeptat, mám tu formu zevnitř glazovanou, to by neměl být problém, že? Jinak mamka má v práci tuším na pečení horkovzdušnou troubu co má víc jak 250. Myslíte, že by to drželo i tím, nebo to musí být vypálené na těch 1000 stupňů?

Terezka má vcelku poravdu, šlikr ale koupíš v každých slušných stavebninách, použij dle návodu a dej do trouby zapéct. Ovšem nejlepší by byl fakt ten človíček,co dělá s hlínou a keramikou. Já si takhle spravila parádní sádlák, jde to.

Viem ako na to :-D Nájdi v okolí človeka, ktorý pracuje s hlinou ( keramika ), teda nejakého hrnčiara. A popros, nech ti tú formu zlepí šlikrom. Česky šlikr. Šliker je vlastne hlina v tekutom stave, preto sa dá použiť aj ako "lepidlo" na hlinené veci, hlina sa vypaľuje 2x ( raz hlina, raz aj s glazúrou ) cez 1 000°C, takže tých 250°C v rúre je maličkosť. Najlepšie by bolo, keby ti tú formu po zlepení vypálil.

Dobrý den, mám keramickou formu na chleba. Je celkově v pořádku až na to že na boku je rozbitá cca na tři části. Je to spíš nahoře, ale je to celkem velké. Poklop je v pořádku. Je mi jí líto vyhodit, ale nevím čím a jak by se dala opravit, aby se v ní dalo zase normálně péct. Nemáte někdo zkušenost s opravou?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek