Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

sušení hub

tejaja::-D:-D:-D aháá.. já to celé nečetla:-8:-8:-D:-8

rebeka::-D:-D:-D Naďka, to je napísané v tom odkaze, čo si vložila :-):-D

Václavky bych sušila pouze pro případ, že je použiji do pokrmu, který se připravuje déle nežli 20min jinak jsou václavky zdraví škodlivé pokud nejsou tepelně zpracovány déle nežli jiné houby.:-O

:-pJá jsem si pepř sama namlela v mlýnku, to je lepší. Mleté koření kupuji pouze ve výjimečných případech. Mohou tam být spory plísní a další verbež.

My teda václavky nikdy nesušili, jen nakládali nebo mrazili, ale letos snad budu sušit všechno, jen aby byl na vánoce hubník:-D:-D:-D:-D

tejaja::-O:-O a já jsem něco říkala o tom, že by to nešlo:-O:-?:-? kdy a kde:-O:-?:-? nic o tom nevím:-O:-O a o pepři jsem taky nic nepsala..

rebeka: no, neviem, prečo by som nesušila václavky:-O ja ich suším a v polievke sú vynikajúce. A s tým čiernym korením to nie je tiež celkom ok, pred pár rokmi som vyhodila úplne plný sáčok mletého čierneho korenia, pretože som si v ňom doniesla z obchodu mole:-D:-D:-D

rebeka: sušení hub:
Juchů s tím přidáním mletého pepře do usušených hub - to je nápad, ještě neznám a vyzkouším. Díky
Jinak suším klasika na plechu, pečícím papíru na topení a nikdy nebyl problém. A´T to u vás voní :-p

Eliza: Čau, hlavně že se zadarilo.Teď žádný houby nesusim, ale na ukázku jak, jsem to vyfotil, to by snad šlo i nad radiátor.:yes:

alena.kyp: Děkuju... Těch hub moc nemám, bylo to sedm hřibů, ale stačí - aspoň něco. Jsem ráda, že se mi podařilo je usušit, v mrazáku ještě nějaké mám, ale do polévky jsou sušené nenahraditelné...:-p

Elizo, houby závidím:-)) a gamata jsou plynové topení :http://www.zbozi.cz/?typ=nabidky&q=plynov%C3%A9+to...

Eliza: tak super;-):yes:

Tak se to podařilo bezvadně, díky. Možná přidám do receptů, třeba se to někomu bude také hodit.
Jardo, co je to gamatama, prosím? To doma určitě nemám...:-8;-)

Eliza: jak dopadlo sušení hříbků;-):-?

Sušení hub.
Já susim houby na situ nad gamatama, večer jak je stáhnu,tak ráno jenom prohrabnu a je.Taky mám dobrou zkušenost dát je na pečící papír a plech,to dám na gamatama.Ale v te troubě by to mělo jít taky, jen bacha na teplotu, aby se neupekly,50 stupňů se mě zdá moc.:-//

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek