Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tak nevím...

Moc děkuji. Nakonec jsem to nějak zvládla a dort se líbil i takový.
Příště zkusím nevymazat ty boky a uvidím.
Hezký den všem:-K

mafie:
To je ale normální...
Je to známka toho, že těsto je už na 100% upečené (nepotřebujete špejli).
Lze tomu předejít tak, že korpus zkoušíte špejlí a když už je suchá, tak je upečíííno. No, ve velkých ráfcích a při větším množství těsta (z 15 vajec)to moc nefunguje...

mafie: Já peču dorty léta a také se mi to občas stávalo. Od té doby, co jsem na něčí radu přestala vymazávat a vysypávat boční díl dortové formy, tak se mi to nestává a těsto zůstává připečené u stěny formy, takže ho nožem odkrajuji i od horního okraje. Pro jistotu ale boční díl formy zvenčí omotám alobalem, aby se mi těsto na bocích nepřipálilo :-) Také jsem dostala radu, abych po vlití těsta do formy ještě pomocí ruky nebo stěrky malinko těstem pomazala i vrchní hrany formy. Po zapečení těsta na hranách se utvoří taková zábrana, která zabrání většinou přelití těsta z formy, když se trochu přežene množství těsta na formu.

Poraďte mi, prosím, co dělám špatně při pečení dortu? Ať peču z jakéhokoliv těsta, vždy se mi před koncem pečení odtahnou odshora
kraje dortu a po vyndání ještě víc, až korpus vypadá jako riccota v krabičce:-(;-(
Děkuji.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek