Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehání bílků

Irrena:Irrenko, já mám tu zkušenost, že z úplně čerstvých bílků jde sníh vyšlehat hůře než ze starších, přišla jsem na to náhodou, ale je to tak.Pokud šlehám sníh na pusinky, cukr dávám rovnou do neušlehaných bílků. A raději šlehám při pokojové teplotě, na rozdíl od šlehačky, kdy chladím i nádobu ;-)

Děvčata děkuju:yes::yes::yes:Je mi jasné že tam nesmí být absolutně žádný kousek žloutku, pak je to v háji, nebo v p.....:-D:-D:-D:-DTu špetičku soli taky dávám;-)Jen jsem chtěla vědět jestli na té teplotě záleží, podle mně asi ne:-)Někdy je mám v kuchyni než se dostanu k šlehání a někdy je vytáhnu z lednice a rozdíl nevidím;-)

Ještě jsem zapoměla, když čtu bibinčin příspěvek..někde v telce, asi na Paprice..tam radil, že nejdřív šlehat bílky na nejmenší otáčky. Udělají se větší bubliny, pak nasadím max otáčky a došlehám do tuha. Jinak tu špetku soli taky dávám:-)

Irrena:Irenko, hlavně vajíčka opatrně oddělit, aby se do bílků nedostala ani kapička žloutku, jinak je to ztracený a nevyšleháš. Já dávám vždycky špetičku soli, ta tu tuhost sněhu podporuje, když je našlehám na maxirychlost, je to za chvilku tuhý tak, že si mohu s miskou pohrávat, otáčet dnem vzhůru a nikdy se nezmění ani nevypadne-sníh drží jako borový;-):yes:

Co pamatuju babicku, vzdycky mela vejce pokojove teploty. Ale myslim, ze na tom az tak zalezet nebude. Sice se pise, ze suroviny stejne pokojove teploty. . .pak ale specham, vejce z lednice a jde to taky. Hlavne bacha na zloutek a nadobu, aby nebyla mastna. To pak nevysleha ani cert:-)

Tedy, pokud já sleham bílky, tak vždy vychlazenéa hlavně tam nesmí být ani trochu žloutku.A přidávám malickou špetku soli, nebo práškového cukru.Zatim jsem nikdy neměl problém,ale co vim , tak zákon schválnosti zapracuje, a příště mít problém budu!!!:-O:-O:-O:-)):-)):-)):-)):-))

Milé dámy,taktéž pánové, stará jsem už dost, ale stále nevím jak je nejlepší šlehat bílky aby sníh byl opravdu tuhý.Mají být vychlazené z ledničky, nebo mají mít pokojovou teplotu:-?:-?:-?

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek