Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky v páře na pečícím papíře

www.toprecepty.cz/recept/10130-univerzalni-testo-na-kolace-buchty-vdolky-a-sladke-knedliky/
:-/:-(
Uvnitř jsou normálně nadýchané, dobré, jen ta tuhá slupka. Zapomněla jsem ještě napsat, že jsem dělala dvakrát dvě šišky.
V první várce byl jeden knedlík takhle jen zespodu a druhý skoro celý. Ty jsem neobracela. V druhé várce byl jeden úplně bez vady a druhý úplně celý špatný.Ty jsem obrátila. Taky jsem si všimla, že se to na první pohled nezdálo tak hrozný, ale jak chladly, tak se tam ty fleky zvětšovaly.

mafie:podle obrázku to vypadá na problém množství mouky a tekuiny. Napiš přesný recept, jak to děláš a určitě se na něco přijde. A dobu vaření zbytečně neprodlužuj, mohou se rozvařit i tou dlouhou dobou.

Tak přesně takhle jsem je dělala, vařila jsem je i déle. Výsledek byl tento:

mafie: já dělám knedlíky jenom v páře. Udělám si jakékoliv těsto na knedlíky (nejčastěji kynuté a bramborové). Do hrnce si dám pařáček, pod něj vodu a dám vařit. Když voda vaří dám na pařáček kousek pečícího papíru, na to knedlík a přiklopím pokličkou.Vařím 20 minut aniž bych si hrnce všímala. Knedlík vytáhnu, propíchám špejlí a potřu nějakým tukem. Teď mám parní hrnec, tak dělám knedlíky v něm, hned tři najednou.Také pod ně dávám pečící papír.
Knedlíky jsou krásně nadýchané a nikdy se nestalo, že by se nepovedly.:-K

mafie:já knedlíky na páře na pečícím papíře neznám, já dělám na plátně nataženém přes velký hrnec a přikládám recept od Merylas je tam návod i na kynuté těsto.
http://www.toprecepty.cz/recept/1656-kynute-knedli...

Poradíte, jak na to? Opět se mi nepovedly;-(
Děkuji.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek