Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

HRAŠKA

Z Hrašky na zahušťování připravíme výživný základ pomazánek, dressingů a majonéz.
50 g Hrašky a 250 ml vody 20 minut povaříme na hustou kaši, kterou necháme vychladit.

Několik typů na využití pomazánkového základu z Hrašky na sváteční stůl o Vánocích.
image003MAJONÉZA s Hraškou do BRAMBOROVÉHO salátu

Kelímek jogurtu nebo zakysané smetany rozmixujeme se dvěma lžícemi vychlazeného pomazánkového základu z Hrašky spolu se špetkou soli. Tuto základní majonézu podle potřeby dochutíme a použijeme všude tam, kde jsme zvyklí používat majonézu tradiční.
Koprový dressing na ŠTĚDROVEČERNÍ stůl

Kalíšek zakysané smetany nebo jogurtu rozmixujeme se lžící pomazánkového základu z Hrašky a soli. Přidáme jemně krájený kopr a znovu promícháme. Je to neuvěřitelně dobré na smaženou zeleninu nebo na květák či brokolici vařenou v páře.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek