Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky z vánoc jak dlouho vydrží?

Žížalo, Ivulinko děkuji za zajímavé nápady, chaloupka je zatím ještě celá, až povolí ty záda, tak se do toho dám, rozeberu ji a pomelu na robotu , něco na nechám na ty omáčky a z něčeho vytvořím, ty lákavé bonbony;-);-):-p:-p:-D

hosta:jo perník na strouhání mám doma pořád a tím rajdu zahušťuju;-);-);-)

Severinko:-K,
takhle jsem zpracovala perníkovou chaloupku asi před rokem:
http://www.toprecepty.cz/recept/24356-pernikove-ko...
a taky namletý perník používám místo strouhanky na podsypání jablek když peču závin:-)

Bibinka: jo taky do černých omáček, máš pravdu, já je taky nějak nedělám, ale do rajské, smetanových i svíčkajdy jo

spagetka:moje babička perník strouhala do černé omáčky s rybou, nebo masem-já jsem jí nikdy nepřišla na chuť, ale babička jí milovala

hosta:houby nejsem dobrá, holt se držím babky a mamky nooo a obě byly excelentní kuchařky, teda mamka ještě je i ve svém věku, i když ji od plotny honím, že si něco udělá, ale radit a kritizovat umí i v 90, to jooooo :-D:-D:-D:-D:-D

spagetka:nojo, seš dobrá:yes: , není nad staré tradice, já víc improvizuju:-D:-D

hosta:Jitko, já strouhám perník podle našich do dneška :-D:-D:-D

Severinka:ještě moje maminka do rajské kupovala tvrdý perník na strouhání, tím zahuštovala, možná i tady jsou takové pečlivé kuchařky. já dávám aspon pro chut perníkové koření:-D:-D

hosta:kují za nápad, rajská to bude to pravé ořechové - hm teda perníčkové:-D:-D:-D:-D

Sevíčku, skvělé je tím ochucovat omáčky, hlavně rajskou, smetanové nebo i svíčkajdu. Rozemel, nech ještě bpořádně prosušit a dej do sklenice a uzavři, je to pochoutka pak do vaření

Taky můžeš zahuštovat, nebo spíš ochucovat rajskou omáčku, přidat do náplně buchet z jablečných povidel, když vaříš makovou nádivku do koláčů

hanahcotton:díky Hani, tak nějak jsem si to myslela a i s tou polevou:-?:-?asi jo, že aspoň se to nebude muset sladit;-);-);-);-):-p:-p:-D

Severinka:Dej to do robotu, kde meleš rohlíky na strouhanku -chaloupku i ztvrdlé perníky můžeš pomlít a pak můžeš použít třeba na vysypání plechu, když pečeš buchtu, nebo jen tak na nudle s perníkem....určitě vymyslíš i další využití...;-):yes::yes:

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek