Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší bramborový salát

Také dávám do vánočního salátu mrkev a celer syrové, máme to tak raději než vařené, cibuli rovněž spařuju, jinak jako ostatní - brambory, vejce, okurky. Ale místo majonézy dělám už léta zálivku z vajec, hořčice, octa, cukru a soli podle jednoho receptu na receptech.cz, míchám to ve vodní lázni, pak je krásně krémová a salát není tučný :-p:-p

U nás se dělá léta:na kostičky brambory, okurka, uzenina, vajíčka.Strouhám na jemném struhadle cibuli(dáváme trochu),syrovou mrkev.Dále plnotučnou horčici,místo majonézy tatarskou omáčku;-)

Moc děkuji za inspiraci, ještě dnes povařím tu zeleninu v okurkovém láku (už ji mám vařenou) - příště to udělám přesně podle Rebuš a podle Janulky přidám vyškvařenou slaninku. Jak já se těším...:-p
Přidání kaparů také vypadá zajímavě...:-p

Zemiakový šalát nerobím len jeden. Vždy to závisí od toho, s čím podávam a kedy podávam. Iný je na Vianoce, iné na ostatné príležitosti. Ani o jednom netrvdím preto, že je najlepší, každý je určený na iné použitie :-D;-)

...můj salát?...uvařené nakrájené brambory zaliji lákem z okurek, přidám okurky, mrkev (vařenou), plechovku hrášku, vajíčka na tvrdo, uzeninu - cibuli nedávám, mně tam nechutná :-8, no a zaleji svojí majonézou...tu osolím, opepřím, přidám do ní lžíci hořčice a nakrájím do ní pár kuliček kaparů... a nejlepší je na druhý den...:-)

Colombo65: taky cibuli spařuji, resp. ji na poslední minutku přidám ke kořenové zelenině, kterou vařím al dente v láku z okurek:-8;-):-D

K tomu mohu sdělit, pouze toliko, že u nás doma se používá do bramborového salátu skoro vše, co jsi uvedla jako několik verzí:-D:-D:-D
Tak nějak už mě to nepřipadá jako bramborový salát, ale prostě ho tak jak ho děláme milujeme a tedy "... když ho milujeme, není co řešit";-)
Za to nejdůležitější považuji to spaření čerstvé cibule - ona totiž zůstane křupavá, ale nezlobííí:-)):-)):-))

http://www.toprecepty.cz/recept/23832-vanocni-bram...

Zrovna jsem dovařila brambory a zeleninu na zítřejší bramborový salát a tak mě napadlo, že každá kuchařka a každá rodina má ten svůj NEJ...
Moje maminka ho dělá trochu jinak než já, přidává bešamel do majonézy, tak je takový jakoby "v omáčce" a většinou bez kořenové zeleniny;
moje tchýně ke kořenové zelenině (ne vařené, ale nakládané) přidává navíc sterilovaný hrášek, vařená vajíčka a uzeninu a její salát je takový hutnější.
Ségra přidává čerstvý hrášek, trochu povařený a vařenou kořenovou zeleninu, já preferuju pouze vařenou zeleninu - petržel, celer a mrkev, syrovou cibuli a nakládané okurky.
Někdo cibulku restuje, jiný ji spaří, někdo přidá hrášek sterilovaný...
Jaký je ten Váš nejlepší rodinný bramborový salát? Téma, myslím, aktuální, dokud je před Vánocemi čas pokecat...;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek