Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

JÍŠKA

casino: Máš pravdu, většinou je tam napsáno, zahustíme lžící mouky rozmíchanou ve smetaně. Ale nikdy jsem nečetla důvod, proč by se neměla míchat smetana s jíškou. Asi je to opravdu kvůli tučnosti.

casino: Jediné, co mě napadá, je, aby omáčka nebyla příliš tučná.

Při čtení nového rcphttp://www.toprecepty.cz/recept/40971-krenova-omac... jsem si vzpomněl, že v poslední době jsem 2x náhodou narazil na kategorické moudro, prezentované jako PRAVIDLO:-O
"Pokud je v jídle smetana či mléko, tak se nezahušťuje tukovou zásmažkou ale pouze jíškou z vody a mouky (záklechtka, zátřepka)"
NEVÍTE PROČ by něco takového mělo platit? Má to nějakou logiku? (náboženství, dietologie..., či čo)
Hledám všude možně i nemožně, ale kde nic, tu nic :-//
Děkuji :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek