Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 3 hodinami
„MAGAZÍN - vyhledávání v něm“ Nadja, 9. 12. 2024 22:08
„Změklé sněhové pusinky“ Sona312, 8. 12. 2024 01:35
Poslední příspěvky
„hazel: to bude fajn - návštěvu si vzájemně užijte.“ Nadja, před 3 hodinami
„tara23: Simona Skolakova: Jajajajaapaja: to jsou…“ Nadja, před 3 hodinami
„Dobry vecer, u nas kapustova polevka a brambory s tvarohem…“ hazel, před 5 hodinami
22. 10. 2015 17:36
22. 10. 2015 09:42
21. 10. 2015 17:17
21. 10. 2015 12:20
autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2015 10:50:02 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
tejaja: Bez komentáře. Když se víc než pár minut bavíš s hlupákem, tak se baví hlupáci dva.
označit komentář/příspěvek
autor: tejaja
vloženo: 20.10.2015 21:50:30 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Petra: Milá Petra, prečítajte si ešte raz pozorne môj komentár 20.10.2015 07:40:47. Nikde netvrdím, že slanina nie je mäso. Práve naopak, napísala som, že "napriek tomu sa u nás toto jedlo odjakživa považovalo za bezmäsité". A to je myslím rozdiel. Ďakujem za diskusiu a prajem vám dobrú noc.
označit komentář/příspěvek
autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2015 20:49:36 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Jardo, mě je jedno jak je který recept zařazen, takové věci neřeším. Ozvu se jenom v případě, když někdo tvrdí, že slanina není maso, což je kolosální nesmysl smajlik
označit komentář/příspěvek
autor: jarda Kadic
vloženo: 20.10.2015 20:11:19 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Petra: Tejaja není admin,jak jste na to přišlasmajlik
Terezko,tak to dej do “bramborových“,já bych to tam hledal spíšsmajlik
Ten recept je tady od roku 2008 a zatím nikomu nevadilo,jak je zařazen,smajlik
označit komentář/příspěvek
autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2015 20:03:43 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
casino - já se tady opravdu nehodlám dohadovat o něčem, co je jasné. Slanina je vyrobená z masa, takže to je maso, při vší úctě k Vaší mamince.
Už bych to dál neřešila, samozřejmě, že tady admin "má vždycky pravdu", takže recept zůstane i nadále ve stejné kategorii. Ale je mi to z celého srdce jedno. :) Kdyby na světě nebylo nic horšího, bylo by to fajn.
označit komentář/příspěvek
autor: zizala
vloženo: 20.10.2015 19:48:39 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
casino: Moje maminka je taky silně věřící a na Štědrý den se u nás do bramborového salátu nedává ani salám, natož slanina či uzené maso a nesmí se mastit sádlem, ryby smažíme na oleji. Uzené maso nebo salám přidáváme do zbylého salátu až druhý den na Hod Boží. Tož zase tak smajlik
označit komentář/příspěvek
autor: casino
vloženo: 20.10.2015 19:16:13 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Petra:
Ale no tááák...
Moje maminka byla silně věřící osoba.
Na Štědrý den se u nás držel přísný půst - celý den bez jídla a večeře bez masa!
Ach, těch zlatých prasat co jsem jako dítě vidělo když jsem hlady lezlo po stropě, bych vám vidět nepřálosmajlik
Čili, k vánočnímu smaženému kapříkovi se podával tento salát:www.toprecepty.cz/recept/40195-teply-brambo...
No a protože maminka má vždycky pravdu, tak špek (slovensky asi "slanina") NENÍ!!! masosmajliksmajlik
Tož taksmajlik
označit komentář/příspěvek
autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2015 18:31:47 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
tejaja:
Slanina je maso a proto tento recept nepatří do kategorie Bezmasé. To je všechno, co jsem chtěla říct. smajlik
Že vy nedokážete přiznat, že se můžete mýlit nebo splést, tak to je váš problém smajlik nemusíte si pořád hrát na paní dokonalou :o)
označit komentář/příspěvek
autor: chocolate
vloženo: 20.10.2015 18:30:12 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Ty jsousmajlik
označit komentář/příspěvek
autor: tejaja
vloženo: 20.10.2015 18:25:26 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Petra: Milujem vaše komentáre pri všetkých receptoch. smajlik
označit komentář/příspěvek
autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2015 18:20:25 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
tejaja: Tenhle recept není bezmasý, i kdybyste se na hlavu stavěla :) Slanina je maso ať už na Slovensku, v Česku nebo v Rusku.
označit komentář/příspěvek
autor: tejaja
vloženo: 20.10.2015 16:48:01 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
Petra: viď vysvetlenie nižšie, tvoj sarkazmus nie je namieste. nepoznáš pomery u nás. Pekný večer, T.
označit komentář/příspěvek
autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2015 16:01:32 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
tejaja: A uzená slanina je z čeho? Z mrkve? smajlik
označit komentář/příspěvek
autor: tejaja
vloženo: 20.10.2015 07:40:47 smazatNahlásit komentář administrátorůmreagovat
22. 3. 2015 06:33
21. 3. 2015 20:21
21. 3. 2015 18:17
vybusna: Míno, mám na věc stejný názor ve všech bodech jako Ty. Přečetla jsem si první Jarčin komentář a jen jsem , kde to až došlo. Chodím na Topky ráda, vždy omrknu co přibylo nového, jak recepty, tak i fotky. Někdy taky vidím nějakou chybu v receptu, ale po zdejších zkušenostech se mi už ani nechce reagovat, protože to tady mám jako relax a né abych se s někým dohadovala.......Jarka je poctivá, ráda nazývá věci pravými jmény a má ráda dobře popsaný recept. Jak suroviny, tak postup a i receptu odpovídající název. A jak vidí nějakou nesrovnalost, tak to napíše, upozorní, přidá třeba svůj postup, vychytávku, názor nebo zkušenost. Je vidět, že se ve vaření a v surovinách vyzná a dokáže poradit ostatním. I mně A jak jsi sama psala, pokud něco nezná, nechá si poradit od ostatních a nedělá ze sebe mistra světa. Netvrdí: Všechno vím-všechno znám, všecho jsem vařila. Abych se vrátila ke zdejším receptům.... ono někdo zkušenější chybu vidí hned a dokáže si poradit, ale začátečník se drží striktně receptu, nemá zkušenosti a nedokáže improvizovat. Takže je opravdu dost důležité, aby byl recept celkově v pořádku. A odpovídající název je zase důležitý při vyhledávání. Když někdo pojmenuje např.rizoto Dědova mňamka, tak to nikdy nepochopím. Díky alespoň za Podobné recepty, kde se snadno ty podobné s různými názvy najdou. Pokud je tam teda někdo přidá a někdo jiný od svého receptu zase nevyhodí.
Jinak nikde na webech, kde chodí tolik lidí, nemůžeme čekat, že se všichni shodnou a budou jako jedna velká rodina. I v opravdové rodině a obzvlášť velké, mají členové různé názory na danou věc a je někdy nemožné najít"společnou řeč".
21. 3. 2015 18:04
www.toprecepty.czvloženo: 19.03.2015 12:30:37
Byli bychom moc rádi za vaše návrhy, jak z Topreceptů udělat zase krásné a klidné místo, na které si budete chodit rádi odpočinout. Nemůžeme samozřejmě ovlivnit chování lidí, ať už registrovaných nebo neregistrovaných, ale cokoli lze naprogramovat ovlivnit můžeme a budeme rádi za vaše návrhy, díky moc.
Nevím, do jaké míry byla diskuze dále ovlivněna tím, co jsem napsala, ale v každém případě chci poděkovat všem, které jste mne pochopily a nehledaly v mém příspěvku jinotaje. Dovolím si přidat ještě svých pár zkušeností, kterými jsem tu, stejně jako jiní, prošla. Stejně natěšená, jako mnozí, povzbuzena pochvalami, jsem přidávala recepty, aniž jsem si přečetla pravidla. Pak mi chodily SZ, např. od zde diskutujících děvčat, Jarky, Ivy i dalších. Radily mi, jak to tu chodí. Budu upřímná, také se mi vše nelíbilo, přišlo mi to trochu autoritativní, co smím a co ne, ale bylo to ku prospěchu věci. Nikoho jsme tím neobtěžovaly a ani jsem se kvůli tomu necítila dotčená, tak nevidím důvod, proč by se to nemělo dál takto dělat. Náhubek v tom nevidím, spíše slušnost a ohleduplnost k autorovi k receptu i ostatním.
Stejně jako Mileně mi nevadí duplicitní recepty. Někoho osloví, kdo nechce, tak si jich nevšímá. S tím souvisí také hodnocení. Vždyť je to vlastně tak jednoduché. Je tu bodovací systém, ale pokud se mi recept nelíbí, tak místo kritiky, která by autora nováčka mohla odradit, mu nedám bod, ani hodnocení. A myslím si, že pokud dotyčný uvidí, že jeho recepty se zájmu netěší, tak to příště vylepší a nebo se přestane snažit. Samozřejmě se tu najdou "humoristé", kteří z recese přidají něco ze své hitparády, ale nad tím se člověk může tak jedině pousmát a moderátorky tento recept lehce můžou smazat.
Jeden problém, který řeším je, že spíše boduji anonymně, komentáře, které jsem dříve ráda psala, jsem omezila, abych nebyla nařčena z "kamarádského análního alpinismu". Sice to nikdo neřekl přímo mně, ale takové výtky se tu nejednou vyskytly a tak jsem raději zdrženlivější.
Vím také, že by se tu mělo respektovat autorské právo, obdivuji moderátorky i jiné uživatele, kteří na to upozorní a je to v pořádku. Mně se stala jiná věc, že jsem byla SZ upozorněna, že po netu kolují mé recepty i s fotografií, pochopitelně autor-ka si je přivlastnili. Tak jsem za tuto zprávu poděkovala a než bych šla pátrat, kde to je a kdo to dělá, tak jsem nad tím mávla rukou. A víte proč? Za prvé tyto lidi považuji s prominutím za "nýmandy", kteří si ani pro sebe možná neuvaří, tak aspoň si tímto čechrají své peří, za druhé jsem ráda, že se i tímto neférovým způsobem tyto recepty dál šíří a kdo je využije, tak s nimi třeba bude spokojený. Tak proč bych si kvůli tomu "bičovala" koronárky.
Zrovna tak, jsem to napsala jako odpověď v SZ a ta dotyčná, která mne na to upozornila, mi odepsala, že se jí líbí, jak jsem nad věcí.
Jsem a nadále budu, protože mám 2 možnosti. Buďto se nad tím čílit a nebo se nad to povznést. O to více mne těší, když vidím na fcb pochvalné komentáře na hebké ovocné knedlíky a u toho poznámku, že už děvčata ani jiné dělat nebudou. Sice i tam tento recept uvedla v život Rebi, ale protože ví, co se sluší a patří, tak napsala, že je můj. A mne opravdu těší, že tento recept dále koluje mezi lidmi.
Možná se vám zdám naivní, ale z toho opravdu radost mám, v době, kdy jsem začínala vařit, jsem vystřihovala a opisovala, co se dalo. Dnes je to mnohem jednodušší, internet je nevyčerpatelný zdroj všech informací.
A i přes ty recepty a vaření jsem se seznámila s mnoha milými, chytrými a příjemnými lidmi, což je bonus navíc. Jsem za to ráda, ani nevíte jak.
Možná, že se Vám toto mé psaní bude zdát zbytečné, ale já mám potřebu to sem napsat a znovu se vrátit k tomu původnímu, co jsem napsala, že vše je o lidech. Neklepu si na rameno, nečechrám si ego, ale i přes to, co kolem sebe vidím, nepřestanu věřit ve slušnost a dobro. Můj optimismus a víra v dobré lidí mi pomáhá v mnoha věcech a myslím si, že i na tomto webu máme snad srdce na správném místě, můžeme se lišit svými názory, ale především bychom opravdu měli mít na paměti, že se slušností člověk dojde mnohem dále. Po každé bouřce zasvítí slunce, jaro už otevřelo dveře, tak si to nebudeme kazit, co říkáte? Ať se vám všem daří ve všech sférách lidského žití .
21. 3. 2015 12:23
21. 3. 2015 11:38
21. 3. 2015 11:16
21. 3. 2015 11:09
21. 3. 2015 11:00
21. 3. 2015 10:59
No a pokial som si 100 percentne ista, ze to co niekto pomenuje za laskonky a upecie na to piskotove cesto, tak sa ozvem a pokial to dotycny bude brat , tak ze ho ponizujem a okamzite vznikne z toho debata, vobec si z toho nebudem robit tazku hlavu. Diskusia je na to aby sa diskutovalo. Je jasne ze sa vytvoria dva tabory, ktore s problematikou nebudu mat nic spolocne.....akurat bude jasne, kto za koho kope.
Nerobme z podobnych receptov vedu, nech si ziju svoj vlastny zivot v databaze. Ale nerobme vedu ani z toho, ze ci moderator, alebo nejaky uzivatel napise pod recept nieco kriticke. A nerobme vedu ani z toho, ze na diskusnom fore vznikaju taketo rozpravy...no boze, takych este bude.
21. 3. 2015 10:58
1 2 3 … 8 Další