Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře netýkající se přímo receptu http://www.toprecepty.cz/recept/42105-nivo

spagetka: A poslední věc. Taky jsem si v průběhu let tady na mnohé z lidí zde udělala svůj názor. Ale NIKDY bych si nedovolila povahu někoho hodnotit takhle veřejně. Nikdy bych o někom nenapsala veřejně, že je hloupý, namyšlený, sebestředný, pošetilý a pod.
A zcela vážně tě žádám, abys to už nikdy nedělala vůči mně:-!:-((

zizala: protože se hodně pohybuju v různých pečících, vařících diskuzích, dost často čtu o -zlé zlé pšenici- (obsahuje lepek, který -pozor!- zalepuje střeva)...taky jsem potkala -zlé zlé droždí- (kvasinky z žitného kvásku prostě určitě musí být lepší!)....a teď jsem zjistila, že mou velice dobrou a milou kamatádkou je -zlá zlá zizala- , jejíž prace a zkušeností si moc vážím :-)
Těší mě. Vedle tebe se k těm -zlým zlým- budu počítat vždycky ráda!:-K

spagetka: Neustále mi podsouváš tyhle zlé vlastnosti. Asi tak na některé z vás působím, i když to moc nechápu. Přestože mě nejmenuješ, je mi jasné, že je to přesně názor na moji osobu, který tu už léta koluje. Nejsem taková, ale je zbytečné vás přesvědčovat. Nechcete mi rozumět a nechcete mě vidět jinak. Nikdy jsem to tu neměla jednoduché, nejsem typ, který vesele štěbetá o banalitách, libuje si v rasistických a velmi sprostých vtipech, sdělování velmi soukromých věcí a podobně. Nezapadla jsem, nikdy jsem nebyla většinový typ.

To, co mnohým projde, mně neprošlo nikdy.

www.toprecepty.cz: jinak jsou tvé návrhy :yes:

www.toprecepty.cz: já jen dodám, že DRTIVÁ většina výtek nováčkům je psana vstřícně, s cilem slušně upozornit, jak to tady chodí.
A oproti tomu se často setkávám s velice nevstřicnou reakcí (misto určitého stupně pokory, kterou by měl cítit v novém prostredi každý nově příchozí). Tak nevstřicnou, ze se ozvu ja nebo někdo jiný (opět ještě slušně) a jelikoz ani to si nováček prece nenchá libit, rozjíždí se pinpong, v jehož závěru jsou casto slyset ty tebou zmiňované hysterické výkřiky o odchodu.
Mohl bys - ne, měl bys! zohlednit i to, jak je od těchto lidí často křivděno i nám.

Ano, Tereza má pravdu - za všim je člověk. Tj. i my, zdejší. Ať se pořád nezminuje jen to "ubližování" některým novým s nezdravou arogancí.

A můzu mít navrh i já? :-) Nechtěli byste Simče Kučerové nabídnout funci moderátora? Ono to totiž není jen o vstřicnosti a vítání nováčků. Tak může Simona pomoct napravovat to, co se ji tu nelíbí...něco jiného je povídat si o tom tady nebo mit s témi lidmi přimý kontakt.:-K
Myslim to vážně a v dobrém.

Dovolím si k tomu taky napsat pár slov. Souhlasím s tím, co napsala Simča s Yanull, Danca a i Maiva, z části i s Jarkou. Když jsem sem před 4mi lety přišla, hned jsem si to tady zamilovala. Přátelská atmosféra, která mě sem vtáhla. První moje recepty byly bez fotek a protože se mi líbilo, jak máte všichni jídla pěkně nafocená, zkusila jsem to taky. A protože mě ty fotky i recept třeba někdo pochválil, snažila jsem všechno zdokonalovat a začalo mě to bavit. V současné době už tomu tady tak není, nikdo nikoho nepochválí, jen se hledají věci k řešení, posměškům a prostě negativa. Sice jsme se před léty všichni " plácali po zádech ", ale komu by nebylo příjemné si za práci s receptem a nafocením nepřečíst milý komentář, i když se to týkalo třeba jen hezkého aranžmá na fotce. Mně to teda příjemné bylo a kdo říká opak a byly to podle něj zbytečné komentáře, tak nemluví pravdu. Pochvala potěší vždycky a rozhodně člověka pobízí k další, někdy i lepší, činnosti.
Yanull tady bez jakýchkoliv vedlejších úmyslů napsala " oddělíme zrno od plev ". Já to beru prostě jako přirovnání či dlouho zažité rčení a nikdy by mě nepadlo hned reagovat s takovým přirovnáním jako Jarka ... i když bych si to myslela. Myslet si můžu cokoliv, nemusím hned na všechno reagovat s mým názorem ;-)
Co se týče návrhu Radka či Libora s posíláním SZ. Věcné připomínky k receptu, myslím tím gramatické chyby, úpravu, zkopírované fotografie a jiné, by měly psát k receptu pouze moderátorky ( pokud to nemohou ihned opravit samy), od toho jsou tady. Myslím, že by to mohly psát klidně pod recept, ne se zdržovat SZ a po opravení komentáře smazat, aby nezůstávaly u receptu, když už pak výtka nemá smysl. Myslím že úplně nejlepší by bylo, jako je tomu i na jiných webech, kdyby se recept objevil na stránce až po kompletním upravení a schválení. Před uveřejněním na stránce mohou moderátorky s uživatelem komunikovat neveřejně.
A ještě jedna věc k názvům receptů. Dost se tady neustále řeší názvy, podle někoho mají být světové, i když k tomu mají daleko. Třeba těstoviny a " italská jídla " jsou tady neustále na přestřel. Proč všechny těstoviny musí být italské? Nelze nic přizpůsobit našim chutím nebo kuchyni? Někdy nelze ani u nás sehnat suroviny k originál receptu a přesto ho chceme vyzkoušet a nabídnout ostatním k realizaci ... proč ne?;-)
Lidi hlavně pozitivně, neotravujme sobě ani ostatním tyto stránky, které jsme všichni vybudovali. Kdyby tohle byla vaše " firma " a někdo vám z ní dělal to, co se tady děje klukům, jak by se vám to líbilo? ...

tejaja: Souhlasím s tebou i se Simčou a Yanulkou. Jde skutečně o způsob psaných komentářů, tedy tak, aby neútočily, nezraňovaly, neponižovaly a neurážely. Kritizovat ano, ale ne za každou cenu, abych ukázala, že jen já mám pravdu, jen já tomu rozumím a ostatní jsou hluboko pode mnou a tudíž na jejich názoru nezáleží a musí se mému názoru podřídit.
Já věřím, že tato debata prospěje k ozdravění ovzduší na topkách, že se nikdo nebude bát vyjádřit svůj názor, ať je jakýkoli. Samozřejmě slušně, ne vulgárně.

Nezapojila som sa doteraz do tejto diskusie, ale sledujem ju od začiatku. Musím povedať, že plne chápem, čo chcela Simonka a Janka (yanull) povedať a súhlasím s nimi. Tu neide o to, nekritizovať, nepovedať svoj názor, tu ide o to, ako je ten názor a kritika podaná. Ide o spôsob, nie obsah. Každý na týchto stránkach je dospelý a zodpovedný človek. Ale aj citlivá ľudská bytosť, ku ktorej by sme sa mali správať s takou úctou ako k sebe samému. Uvedomiť si, že za tými pár riadkami napísanými na webe je človek, iný ako ja, s inými myšlienkami, nápadmi, názormi. Človek, ktorého nepoznám, pretože aj keď sa niektorí občas stretnú, za pár hodín nijakého človeka poznať nemôžem.
Súhlasím so stanovením určitých podmienok používania webu. Všade existujú pravidlá, máme ich aj doma, nikto si ani doma, ani v zamestnaní, ani v nijakej spoločnosti nemôže robiť, čo chce, vyjadrovať sa, ako chce. Všade musí brať ohľad na druhých a dodržiavať písané aj nepísané pravidlá a rešpektujeme to, nepovažujeme to za nejaké zväzovanie a utláčanie. Práve naopak.
Topky sú "kuchársky" web. Ale myslím si, že nielen ja, ale viacerí, majú akýsi vzťah k týmto stránkam, sú "naše", aj keď ich nevlastníme. Nie je to len o receptoch, je to aj o nás, o ľuďoch. O vzťahoch medzi nami, o humore a ako vy Česi hovoríte ( a mne sa to slovo veľmi páči ) o škádlení. O tom, že tu chodím rada, lebo "stretnem" známych ľudí. Ten vtip a srandičky sú niekedy dôležitejšie ako samotný recept, ktorý nie je dogma a každý si ho môže upraviť podľa svojho.
Chcelo by to od nás všetkých veľmi jednoduchú vec, za každým receptom vidieť človeka.;-)

www.toprecepty.cz: OK, respektuju toto rozhodnutí, i když si nemyslím, že nasazení náhubků pomůže receptům a webu. Čas ukáže.

maiva:chápu,že nejsme všichni stejní,to máš pravdu:yes:někdo je rád za to,že se mu poradí někoho se to dotkne,ale to riziko stojí za to podstoupit,pokud chceme pomoci jak autorce tak topkám;-):-K
J8 vím,že bychom si to všichni představovali skvěle,ale bohužel lidičky jsou různí;-):-KA tak se alespoň snažme trpělivě pomoci;-)

www.toprecepty.cz:děkuji moc;-)konečně jsem byla pochopena o co mne šlo;-):-K
Pokud by se to tak podařilo bylo by to fajn,za zkoušku to stojí!!!!!Ale bude to chtít trpělivost,ale proč né,mě se to líbí;-)
Je možné,že se přijde časem na to,že je to fajn a nebo taky néé,ale proč to nezkusit,líbilo by se mi to!!!!!;-):yes:

zizala:ty jsi nic nepochopila a to je škoda,takhle to právě je v komentářích pod receptem:-(když se nkdo ozve a nesouhlasí,tak hned je tam další"pravda" a o to mi šlo,pak je to dlouhosáhle a vlastně o ničem a akorát to většinou autora popudí:-(,místo aby se slušnou formou ho třeba navedlo a poučilo jak se sem receptíky dávají apod.každý není jako ty,že si přečte co smí a nesmí;-);-)vždyť i ve škole musíš dětem opakovat a opakovat;-):-D:-D

www.toprecepty.cz: No, obávám se, že to co navrhuješ - a bylo by to tak hezké - tímto státoprávním prohlášením nevyřešíš. Navíc zapadlým v diskusi, na kterou ani neregi, kteří také občas v komentářích k receptům plivou jedovaté sliny, nemají přístup.

Co to třeba zformulovat jako jakýsi úvod v nabídce menu tohoto webu, základní pravidla, jistě by se našly i jiné věci, které by mohly být "návodem k použití" těchto stránek. Možná by nebylo na škodu k dobré technologii provozu přidat i trochu filosofie;-)

www.toprecepty.cz: Naprosto souhlasím :-!:yes: Jsem spíš pozorovatel z "dálky" i když zaregistrovana už jsem nějaký pátek a komentují většinou pouze recepty, které vyzkouším. Ale chápu, že některé výtky a dohady mohou nejen nově příchozí odradit od další návštěvy těchto stránek ;-) Všem přeji krásný večer:-K

www.toprecepty.cz::-O:-O joo, to by bylo super!!

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek