Jídelníček Jana Nerudy: Spisovatel nikdy neodolal dršťkové polévce a miloval i švestkové knedlíky či halušky
Wimbledonské jahody
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: vareným zemiakom v jedle je to už jedno,…“ magdalenka, před 1 hodinou
„Hezký den,dnes česnečka a kuře na houbách.“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Nadja: To tam asi nastoupil nekdo nový, do IT. Vydržet …“ Veronika.Hrozna, před 2 hodinami
15. 7. 2018 15:20
Paní casinová se ve zdraví vrátila z Albionu, s puchýři i na galuskách a vlkem na zádi...
Byla m. j. v Londýně, prý se motala kolem Wimbledonu i, leč dovnitř nezašla, neb neví ani jak se liší forhend a bekhend a klobouk nechala doma. Prý ale se diví Anglánům, co že vidí na jahodách s tou jejich smetanou. Dala si rebarborový crumble se smetanou a dostala svůj oblíbený dezert s kusem "másla", jak znechuceně říkala.
***
Děkuji všem za snahu..., vč. obou jahodářek
bofinka:
Jj, to znám, dřív to maminka dělávala... Paní casinovou mám rád, obávám se ale, že ne až tolik abych sbíral a schraňoval smetanu z kravího mlíka
PipiDlouhaPuncocha:
V tomto případě čerpám pouze z netu a tam píší různosti vč. toho, že smetana se krájí ale třeba je to myšleno obrazně Z vás mám dojem, že Wimbledon jste zažila i v reálu a asi vám budu věřit...
No a paní casinová a hosté dostanou, jako obvykle, jahody se zakysankou...
...a tentokrát i se zeleným pepřem
7. 7. 2018 19:04
Smetanu urcite neslehat ...
Jinak je taky dulezite je servirovat v pokojove teplote, urcite ne hned z lednice...
No a taky ted leti varianta pro ty, kteri maji radi nejakou tu alternativu - na jahudky si pridat cerstve umlety cerny pepr... pak smetana neni nutna... myslim, ze i to sampano to snese (vyzkouseno)
5. 7. 2018 11:15
5. 7. 2018 10:35
5. 7. 2018 08:41
Da se vyrobit tak, ze zakoupis dobre kravske mleko, nepasterizovane, vylejes do odpovidajici kameninove kadecky, ulozis do chladna a cekas, az se na povrchu usadi (vyplave) smetana , ta bude mit cca. 36 - 42% tuku. Zalezi jen na kvalite mleka. Mohlo by se ale stat, ze smetana bude lehce nakysla, coz mne osobne by nevadilo.
Prumyslove se dela odstredenim, smetana pak je vzdy sladka. Mel bys ji pote pasterizovat.
4. 7. 2018 19:24
Na naše poměry je to spíše kloboučisko a fčíl se bojí vyrazit mezi lidi, prý že "...gdyby aspoň ve městě nebyla ta psychina!"
Rád bych jí udělal radost a uspořádal akci ve stylu Wimbledonu
Nevím ale jak na Jahody se smetanou
Prošmejdil jsem kde co..., ale dokonce i z angl. stránek mi jde hlava kolem
Na předepsaný druh jahod jsem rezignoval...
Cukr, zda ano či ne, neřeším.
48%ní smetanu jsem ještě nepotkal..., (nehledě k tomu, že občas se píše i o zakysance)
A kdyby náhodou, tak jak s ní naložit?
Píší: vyšlehat!
No, ať ale čučím jak čučím, tak většinou vidím jahody koupající se v čemsi bílém:https://genius.com/Wimbledon-2013-strawberries-and...
Prosím, dokud jsou ještě jahody, poradí někdo co to vlastně ti Angláni do sebe tlačí?