Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Wimbledonské jahody

Problém zdá se býti vyřešen:-)
Paní casinová se ve zdraví vrátila z Albionu, s puchýři i na galuskách a vlkem na zádi...
Byla m. j. v Londýně, prý se motala kolem Wimbledonu i, leč dovnitř nezašla, neb neví ani jak se liší forhend a bekhend a klobouk nechala doma. Prý ale se diví Anglánům, co že vidí na jahodách s tou jejich smetanou. Dala si rebarborový crumble se smetanou a dostala svůj oblíbený dezert s kusem "másla", jak znechuceně říkala.
***
Děkuji všem za snahu..., vč. obou jahodářek :-K
bofinka:
Jj, to znám, dřív to maminka dělávala... Paní casinovou mám rád, obávám se ale, že ne až tolik abych sbíral a schraňoval smetanu z kravího mlíka :-)
PipiDlouhaPuncocha:
V tomto případě čerpám pouze z netu a tam píší různosti vč. toho, že smetana se krájí:-O ale třeba je to myšleno obrazně:-) Z vás mám dojem, že Wimbledon jste zažila i v reálu a asi vám budu věřit...:-K
No a paní casinová a hosté dostanou, jako obvykle, jahody se zakysankou...
...a tentokrát i se zeleným pepřem :-8

Jahody z Kentu souhlasim plne! (zvlaste letos je uzasna uroda, diky pocasi asi- ale mozna, ze se zatim do Tesca v Cesku nedovazeji :-(. Ale sand se daji sehnat jine, odpovidajici odrudy.

Smetanu urcite neslehat ...

Jinak je taky dulezite je servirovat v pokojove teplote, urcite ne hned z lednice...

No a taky ted leti varianta pro ty, kteri maji radi nejakou tu alternativu - na jahudky si pridat cerstve umlety cerny pepr... pak smetana neni nutna... myslim, ze i to sampano to snese :-D (vyzkouseno)

......... odrůdy Elsanta a Sonata ;-)

...a jahody z Kentu...

casino: Jahody se smetanou a praskovym cukruem. Smetana - heavy cream, okolo 40% tuku, zasadne v tekutem stavu, tedy nevyslehana.
Da se vyrobit tak, ze zakoupis dobre kravske mleko, nepasterizovane, vylejes do odpovidajici kameninove kadecky, ulozis do chladna a cekas, az se na povrchu usadi (vyplave) smetana , ta bude mit cca. 36 - 42% tuku. Zalezi jen na kvalite mleka. Mohlo by se ale stat, ze smetana bude lehce nakysla, coz mne osobne by nevadilo.
Prumyslove se dela odstredenim, smetana pak je vzdy sladka. Mel bys ji pote pasterizovat.

Paní casinová si pořídila klobouček...
Na naše poměry je to spíše kloboučisko a fčíl se bojí vyrazit mezi lidi, prý že "...gdyby aspoň ve městě nebyla ta psychina!"
Rád bych jí udělal radost a uspořádal akci ve stylu Wimbledonu;-)
Nevím ale jak na Jahody se smetanou:-O
Prošmejdil jsem kde co..., ale dokonce i z angl. stránek mi jde hlava kolem:-((
Na předepsaný druh jahod jsem rezignoval...:-(
Cukr, zda ano či ne, neřeším.
48%ní smetanu jsem ještě nepotkal..., (nehledě k tomu, že občas se píše i o zakysance):-O
A kdyby náhodou, tak jak s ní naložit?
Píší: vyšlehat!
No, ať ale čučím jak čučím, tak většinou vidím jahody koupající se v čemsi bílém:https://genius.com/Wimbledon-2013-strawberries-and...
Prosím, dokud jsou ještě jahody, poradí někdo co to vlastně ti Angláni do sebe tlačí? :-K

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek