Jak zajistit, aby se bramborové knedlíky při vaření nerozpadly: Je nutné použít správnou mouku a vyzkoušet můžeme i trik s octem
Přesunutá diskuze k receptu https://www.toprecepty.cz/recept/59087-pikantni-zavi
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ magdalenka, před 1 hodinou
„2024 - změna designu u receptů ???“ Nadja, 19. 11. 2024 20:32
„Přání a gratulace“ Nadja, 13. 11. 2024 23:33
Poslední příspěvky
„Veronika.Hrozna: vareným zemiakom v jedle je to už jedno,…“ magdalenka, před 1 hodinou
„Hezký den,dnes česnečka a kuře na houbách.“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Nadja: To tam asi nastoupil nekdo nový, do IT. Vydržet …“ Veronika.Hrozna, před 2 hodinami
21. 1. 2019 00:50
Chápu, že některým ležím v některém žaludku, ale dyž to vemu "negenderově", tak Simona Skolakova: není bejk, ani volek, ani tele, ani jalovička... a možná i proto jí jako zhovadilost nepřijde ani FEFERONKOVÁ chuťovka k takovému ušlechtilému pití, jakým je hroznové VÍNO. Nu což, každý jsme nějaký, že ale s podobným požadavkem ve vinném sklepě někde pod Pálavou by asi dopadla hůř než v Itálii po jedenácté hodině dopolední s požadavkem na kapučíno
Stran vašich voucherů:
Jednoho potěší, když potká člověka, který měl podobný nápad Už druhým rokem praktikuji totéž. Místo štědrovečerního dárkování zvu své nejbližší v předvánočním čase na snobskou večeři a protože jsemť osoba poživačná, tak se sebeobětuji, že abych věděl do čeho mančaft ženu Poslední předvánoční brněnský "Kohout NA VÍNĚ" dopadl obstojně, ale předloňská olomoucká restaurace ENTRÉE měla skvrnku v meníčku Kopíruji z mailu autorovi tuzemské souteže:
Sýr na ryby nedávám... ale pravé barbarství jsem zažil 30.11. v olomoucké restauraci Entrée
Součástí degustačního menu byl "Kapr na černo". Obsluha byla vzorná, ale než jsem jí stihl vyrazit z rukou džbánek s něčím co smrdělo po zkysnutém mléce, tak mi tu rybu utopenou v jakési kolomazi přelili kefírem
Bylo to příšerné, ale překvapení se konalo až doma, když jsem v mailu našel odkaz na právě vyhlášeného vítěze dvanáctého ročníku ankety Maurerůva výběru Grand Restaurant https://m.ihned.cz/c1-65975370-nejlepsi-restauraci...
Nemyslím, že kuchař neměl svůj den..., takovou kombinaci musel někdo vymyslet
***
Asi je přeForejtováno... páteční Pátek v Lidovkách (na šest stran) Porotce v TV MasterChef... evidentně si pozornost zaslouží, mně ale bude nějaký pátek trvat, než to do jeho podniku znovu risknu!
19. 1. 2019 12:09
Ale k receptu na malé pohoštění k vínu mi jeho link na degustační menu párované s vínem mimo mísu nepřijde...
Běžné každodenní vaření, vaření doma ke zvláštním příležitostem, pro menší/větší společnost, o tom "žrací" weby jsou...Ale podle mne je fajn najít v diskuzi i jinou inspiraci.
Já jsem za poslední dva roky jako dárek ke kulatinám, svatební dar, jen tak navíc dárek k Vánocům, rozdala asi 8 voucherů na degustační menu párované s vínem - a vždycky obrovské nadšení....hodíme se do gala, krásné prostředí, úplně jiná gastronomie než doma... - absolutní vítěz asi Kampa Park, ještě super ale nejméně super Divinis, ostatní mezi...Jako svatební dar fakt výrazně lepší než hrnce
19. 1. 2019 11:38
casino19. 1. 2019 11:24:20
Lenunka:
Jj, máte recht...
Prosím moderátorky o přenesení komentářů, souvisejících s mým nepatřičným příspěvkem, do DISKUZE. Tam se posléze vyjádřím. Děkuji
Frantiska19. 1. 2019 10:44:51
casino: tak jsem si ty vina dohledala a aspon se dovzdelala :))
Lenunka19. 1. 2019 02:11:51
tak já vám nevím, velebnosti. Recept na mě jednoduchý, jako namažeme něco něčím, co koupíme, na druhou stranu kombinace dobrá, tak proč ne
Co se týká Casina, tak já to pochopila tak, že na rozdíl od hroznového vína se víno nemůže podávat "dle chuti", protože se k něčemu různá vína hodí a k něčemu ne, a když už někdo podává pokrm včetně vína, mělo by to ladit, a s tím plně souhlasím.
Ten výčet jídel z Grand Restaurant Festivalu včetně vín nikomu nic neřekne, zní to spíš trochu jako "machrování", tak být Casinem, pro příště se toho vyvaruji
Simona Skolakova19. 1. 2019 00:41:07
casino: vy jste opět nezklamaljde o jednoduchou chuťovku,když přijdou třeba hosté které nečekáte,tak je to příjmná změna a vy tady rozebíráte vše co tím autor ani nechtěl říci,tak si dejte co chcete,vy mi připadáte jako by jste všem rozum pobral,ale tak to není!!!!!Přeci autor vám to nenutí,já pořád nechápu,proč vy musíte za každou cenu mít svojí pravduMne se recept líbí je to rychlovka a jistě přijde k chuti a to nemusí mít ani to nerezové patro jak vy říkáteJděte se už bodnout
casino19. 1. 2019 00:15:32
Navir:
Čirou náhodou jsem byl předevčírem s partnery na Grand Restaurant Festivalu a mluvíte mi z duše
To poslední vino bylo příšerně sladké, bylo cítit po acetonu a ty feferonky by určitě přišly k chuti!
Degustační menu „Le Pin“
-Amuse Bouche
-Zauzená kachní prsa, karotka marinovaná v pomeranči, lískové oříšky
Champagne brut "Rosé de Saignée" Gisèle Devavry
-Šneci s bylinkovým máslem, pyré z topinamburů, restovaný morek, krutony
Bourgogne Chardonnay 2014 Domaine Vincent Prunier
-Treska obecná, kreveta a mušle, bouillabaisse, violette brambory, fenykl, omáčka rouille
Harmonie de Gascogne 2016 Domaine de Pellehaut
-Jehněčí hřebínek a brzlík, bryndzová tartaletka, romanesco, omáčka albufera
Clos Margalaine 2009 Château Marojallia
-Kokosový krém, mandlový piškot, baileys zmrzlina
Riesling Auslese "Lorcher Schlossberg" 2007 August Kesseler
-Mignardises
No, na podobné "slátaniny" si moc nepotrpím, ale jeden se musí občas i "obětovat", že