Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

ARAŠÍDOVÁ PASTA. (Bůrákové máslo ?)

Jikotko. Mohla by jsi odhadnout o kolik méně toho cukru. Mně se to zdálo opravdu hned zprvu taky moc cukru.!Václav

Vybusna,já přírodní cukr vůbec neznám....jsou ale opravdu sladké,teď jsem si je přinesla a chroupám...Václave,to víš jsem žena činu....moc se mi hodil ten tvůj dotaz...:yes::yes:

jirinka...tak preto ti boli sladsie, ten prirodny cukor fakt cukri omnoho menej

Teda Jikotko. Já koukám ani se nemohu nadechnout. Ty jsi opravdu čupr holka. Je to paráda. Já snad od této doby nebudu litovat toho, že jsem se nechal ke koupi svést. A ten cukr si opravím v receptu, který jsem si vytiskl. A ještě musím konstatovat že jsou krásné keksy.

Teda Jiřko, to byl fofr!:-O Měla jsi to dát na recepty a přidat odkaz od džanga, to by snad nevadilo, ne? Džango, mám pocit, že jsem ti někde zmršila přezdívku, v nějakém komentáři, promiň!;-)

Václave,právě jsem sušenky podle džunga upekla,jsou výborné,ale příště dám míň cukru :-p:-p,já tedy neměla přírodní cukr,tak jsem dala jenom krystalový....:yes::-))

Díky vám všem . Hlavně Jitusce a Džangovi, od kterého jsem si vytiskl recept na sušenky a vyzkouším všechno.Václav

Vybusna,díky,půjdu tedy zkusit udělat podle receptu sušenky...:-p:-p:-D

Zdravím, já jsem jeden z milovníků burákového másla. Před týdnem jsem se vrátila z menších prázdnin v Anglii. Mimochodem jsem tam trávili prázdniny už potřetí a možná proto bych si dovolila Vám doporučit jak s touto pochutinou, většinou pro české jazyky nepochopitelnou zacházet:-) Něco o něm: burákové máslo je samo o sobě bez chuti, je několik druhů podle toho jestli jsou v tom kousky buráků nebo jestli je to zcela jemná hmota. Burákové máslo z lidlu jsem měla taky tu čest ochutnat, ale musím podotknout, že chuť mezi anglickým, kterému holduji a českým je trošku jiná. To lidlovské je poněkud mdlé a na mě je tam až příliš kousků a navíc velkých. Když jsem si ho chtěla namazat tak se mi "roztrhal" z půlky rohlík.:no:
Jak ho použít?
Řeknu Vám recept, jak se tohle burákové máslo jí v Anglii. Bílý toust dáte do toustovače (nebo můžete použít náš rohlík, rozkrát na půlky a taky opéct) a velice slabě opečete(ještě musím upozornit, že toustové chleby co máme tady jsou suché a nepřiliš vláčné, v Anglii je to úplně naopak jsou tam skoro o polovinu větší krajíce než jsou ty naše a vydrží dlouho čerstvé, takže už vzhledem k této mojí zkušenosti ten výsledek nikdy nebude stejný, jako když máte pravé anglické tousty a bur.máslo) Jak máte toustík opečený namažete slabout vrstvu burákového másla a na tuto vrstvu namažete stejně silnou vrstvu nuteli(nebo jakéhokoliv OŘÍŠKOVÉHO másla, důležité je to oříškové:-)), ale ta nutela je nejvěrnější. Tak a máte hotovo. Je to lahůdka, pro mě určitě;-)

jikotka...je to to iste

Já jsem měla radost že je to príma recept,ale potom jsem se pozastavila nad tím,že mám doma burákovou pomazánku a tam je psané burákové máslo....to asi nebude stejné...:-( co myslíš papriko :-?

Džango - tam jsou slušné nápady :yes:

A úplně jsem přehlídla džanga....:-O:-p:yes:

Václave,nejsi sám,já ho taky mám a taky nevím co s tím.Když jsem to ochutnala tak mi to vůbec nechutnalo a tak jsem přivítala tvůj dotaz,snad se opravdu dozvíme několik rad.Paprika už jednu radu dala...:yes::yes:

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek