Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

BUŠI SLEZINKOVÁ.

Vašíku:yes:jsi můj člověk:-DSlezinku můžu velmi často:-pVepřová je lepší,akorát to ořezávání tuku je trochu pracnější:-SJinak,jak říkáš Ty-opravdu levná,dobrá a časově nenáročná mňamka:-)):yes:

Včera jsme mněli omáčku ze slezinek. U nás jsou slezinky moc a moc oblíbené u celé rodiny a kluci Pepík s Matesem by se po nich zbláznili a to neví jak jsou zdravé a mocné na železo a tedy na červené krvinky pro chudokrevné. Vím, že jimi někdo opovrhuje, ale kdo nemá žádné předsudky a má rád exklusivní chuť převyšující chuť jater, bral by slezinky. Ony se u nás málo dostanou. Někteří řezníci švindlují jako náhrada za játra do různých paštik, pajšlu a polévky s knedlíčkama. Přitom jsou slezinky supr levné. Ta moje várka (400 g - 2 sleziny vepřové)(ale lze i hovězí) stála necelých 12,- kč a jsou s toho 3 bitelné porce. ( My jíme z hlubokých talířů a poévkovou lžící). Při slušném jídle příborem, by bylo porcí více. A vaření je přitom úžasně rychlé. Netrvá od přípravy do podávání necelých 30 minut. Zároveň to svede i ten největší nešika. Slezinky netvrdnou, takže nikdo si nemusí pamatovat zda soli, čí ne a kdy. Stačí mít chuť a trochu citu např. pro hustotu. A příloha. SUPER. - Rýže, knedlík, těstoviny, rohlík, chleba, Kus-kus, a další vše možné i nemožné. Kdo si uvaří polévku, lze využít slezinky i do falešných knedlíčků. PRUBNĚTE .- NEOLITUJETE.Zvláště kdo je omáčkovej. Václav. /Dávám jednoduchej recept a foto ze včera./

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek