Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šoulet

yanull yanull
Šoulet

Šoulet je židovské jídlo, které se připravuje z různých druhů luštěnin, např. z hrachu, fazolí, sóji a cizrny, lze přidat i kroupy. Uvařené luštěniny se vmíchají do osmažené cibule a česneku, a dochutí se kořením. Šoulet je také jednou z vhodných příloh k pečené huse.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Josta

Josta je kříženec černého rybízu a angreštu, pěstovaný jako netrnitý keř nebo stromek. Existuje… Číst dál

Josta

Julep

Julep je alkoholický nápoj s čerstvou mátou peprnou a ledem, který představuje výborné osvěžení pro… Číst dál

Julep

Julienne

Julienne je gastronomický název pro zeleninu nakrájenou na velmi jemné proužky, nejčastěji určenou… Číst dál

Julienne

Kadeřávek

Kadeřávek je kadeřavá listová kapusta s vysokým obsahem vitamínu C. Snadno se pěstuje, snáší mráz,… Číst dál

Kadeřávek

Kachní maso (kachna)

Kachní maso je chutné a snadné na přípravu. Obsahuje velké množství bílkovin, všechny nezbytné… Číst dál

Kachní maso (kachna)

Kaki

Kaki (někde tomel nebo churma) jsou oranžové plody tomelu japonského. Má výbornou chuť, která… Číst dál

Kaki

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál

Beefsteak

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Catering

Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál

Catering

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Čočka jedlá

Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál

Čočka jedlá