Dip
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např. masa, sýry nebo chipsy. Základem je často zakysaná smetana, jogurt nebo majonéza. Klasickou omáčkou se pokrm přelévá, do dipu pouze namáčí.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dip je omáčka, která se podává samostatně. Během konzumace se do ní namáčejí růžné pokrmy, např. masa, sýry nebo chipsy. Základem je často zakysaná smetana, jogurt nebo majonéza. Klasickou omáčkou se pokrm přelévá, do dipu pouze namáčí.
Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál
Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál
Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál
Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál
Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál
Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál
Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem… Číst dál
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Znáte hříšnou dobrotu zvanou griliáš? Vyzkoušejte jednoduchý návod na dokonalé spojení ořechů a karamelu