Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín

Kmín kořenný luční je běžná bylina, rostoucí u nás i planě na loukách. Je jedním z nejstarších druhů koření, používal se již ve starověku. Dnes jej přidáváme do brambor, při pečení, do omáček, polévek a pomazánek. Je nezaměnitelnou součástí každého obyčejného chleba. Využití našel i v likérnictví, v konzervárenství a farmacii.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pomeranč

Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál

Pomeranč

Popcorn

Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál

Popcorn

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Pošírování

Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál

Povidla

Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál

Povidla

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Fritátové nudle

Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem… Číst dál

Fritátové nudle