Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle [taljatele]

Merylas Merylas
Tagliatelle

Tagliatelle jsou ploché a dlouhé vaječné nudle z tvrdozrnné pšenice původem z Itálie. Jsou podobné těstovinám fettuccine, ale jsou široké zhruba 6 -10 mm a jejich povrch je porézní. Mají žlutou barvu, ale vyrábějí se i barevné variace. Barví se nazeleno špenátem nebo načerveno červenou řepou. V suchém stavu jsou stočeny do klubíček. Nejčastěji se používají s různými omáčkami, obzvlášť s omáčkou boloňskou.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pomeranč

Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou… Číst dál

Pomeranč

Popcorn

Popcorn není moderní záležitost, znali ho už indiáni. Dnes se s ním setkáváme v kinech, ale… Číst dál

Popcorn

Pór zahradní

Pórek zahradní je zelenina z rodu amarylkovitých. Pěstuje se ve dvou odrůdách, letní a ozimé.… Číst dál

Pór zahradní

Pošírování

Pošírování je jemný způsob úpravy masa, ryb, ovoce, zeleniny při teplotě mezi 70 až 90 °C, dle… Číst dál

Povidla

Na rozdíl od marmelád a džemů se povidla tradičně vyrábějí bez přídavku cukru vařením do té doby,… Číst dál

Povidla

Praganda

Praganda je řeznická nakládací sůl k přípravě masných výrobků jako jsou např. salámy, šunky,… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Fritátové nudle

Fritátové nudle se v kuchařkách objevily na přelomu 19. a 20. století. Někdy jsou známé pod názvem… Číst dál

Fritátové nudle