Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – středa, 26. února 2025

Den pistácií Národní den

Den pistácií

To, že jsou ořechy zdravé, asi nikoho nepřekvapí. Pistácie ale z řady skořápkových plodů vyčnívají právě díky svým výjimečným vlastnostem. Jsou plné… Číst dál

Následující významné dny

Tučný čtvrtek Svátek

Tučný čtvrtek

čtvrtek, 27. února 2025

Když se řekne masopust, vybaví si řada lidí především vesnickou pouť s průvodem masek. Pro Tučný čtvrtek (neboli "tučňák") byly typické masopustní… Číst dál

Den jahod Národní den

Den jahod

čtvrtek, 27. února 2025

Jahody jsou prvním druhem ovoce, které na našich zahrádkách dozrává. Sladké, voňavé plody sklízíme už od konce května zhruba do poloviny července.… Číst dál

Den chilli Národní den

Den chilli

čtvrtek, 27. února 2025

Chilli je pikantní dušený pokrm, jehož hlavní složkou jsou samozřejmě chilli papričky, zelenina, a povětšinou i maso (mleté nebo krájené na drobné… Číst dál

Den toastů Národní den

Den toastů

čtvrtek, 27. února 2025

Toast je vlastně plátek bílého nebo celozrnného chleba, opečený v toustovači nebo na pánvi, popřípadě v kontaktním grilu. Nejčastěji se podává se… Číst dál

Den koblih Národní den

Den koblih

sobota, 1. března 2025

Podle starých českých tradic koblihy neodmyslitelně patří k masopustu. Dnes je ale kupujeme, či doma připravujeme kdykoli na ně dostaneme chuť.… Číst dál

Masopustní neděle Svátek

Masopustní neděle

neděle, 2. března 2025

Masopustní neděle byly (a někde ještě jsou) jako dělané pro ty, kdo mají rádi dobrou muziku a rádi si vyhodí z kopýtka. Kdo si však chce zatancovat,… Číst dál

Marie