Den bramborových lupínků
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů.… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všichni to známe – když nás večer u televize popadnou chutě na slané křupavé mlsání, není nic jednoduššího než otevřít si sáček bramborových chipsů.… Číst dál
Artyčoků existuje několik druhů, pro potravinářské účely však využíváme pouze jeden – artyčok kardový. Ostatní odrůdy sice potěší svými krásnými… Číst dál
Pomeranče jsou bohatým zdrojem vitamínu C, obsahují velké množství vlákniny, flavonoidů a limonoidů, díky kterým mají silný antioxidační a… Číst dál
Historie čokolády je dlouhá. Začala se psát v oblastech Střední Ameriky, v období zhruba před čtyřmi tisíci lety kakaové boby sbírali staří Olmékové.… Číst dál
Z drůbežího masa lze vyrobit širokou paletu dobrot. Kdo má rád libové maso, ten sáhne po kuřeti či krůtě. Maso této drůbeže je díky nízkému obsahu… Číst dál
Historie makronek je dlouhá, ale v podobě, jaké je známe dnes, se objevily až na začátku 20. století. Za nápadem spojit dvě sušenky k sobě náplní… Číst dál
Ravioli jsou plněné těstoviny, které se skládají ze dvou plátů těsta, mezi nimiž je náplň. Pláty těsta jsou na okrajích spojené. Tento druh těstovin… Číst dál
Francouzské bagety jsou na pohled velice prosté jídlo, ovšem pokud jsou dobře připravené, chutnají geniálně. Dozlatova křupavá kůrka a měkká střídka… Číst dál
V České republice má podle údajů WHO a UNICEF bezpečný přístup k pitné vodě na 98 % obyvatelstva. Celkem je však pouhých sedm desítek zemí, kde je… Číst dál
Drobná chia semínka s oříškovou chutí se těší velké oblibě. Jsou velmi výživná a energeticky vydatná. Nejčastěji je konzumujeme předem namočená a… Číst dál
Rozinky v čokoládě mají několik výhod. Jsou například nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Jsou také dobrým zdrojem vlákniny a mohou pomoci… Číst dál