Den fondánu
Fondán je velice poddajný druh polevy, který se často používá při zdobení dortů a výrobě cukrovinek. Je proslulý svou sametovou strukturou. Můžeme ho… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fondán je velice poddajný druh polevy, který se často používá při zdobení dortů a výrobě cukrovinek. Je proslulý svou sametovou strukturou. Můžeme ho… Číst dál
Domovinou falafelu je pravděpodobně Egypt, alespoň na tom panuje všeobecná shoda. Za národní pokrm jej však považují i v Izraeli či Palestině. Slovo… Číst dál
Zelenina je pro lidský organismus velmi prospěšná. Je bohatá na vitamíny, minerály a vlákninu, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla.… Číst dál
Jablečný štrúdl je sladké pečivo, které se skládá z křehkého těsta a plnění z jablek, skořice a cukru. Toto tradiční rakouské jídlo se stalo… Číst dál
Mezi základní vybavení pro uspořádání pikniku patří proutěný piknikový koš, který však může být nahrazen piknikovou chladící taškou či batohem.… Číst dál
Samotné slovo sushi znamená v překladu z japonštiny kyselá rýže nebo kyselá chuť. Pokud si chcete na sushi opravdu pochutnat, sáhněte po japonské… Číst dál
Krůtí maso má širokou škálu uplatnění v kuchyni a díky rozmanitosti dosáhneme velkého množství chuťových variací. Téměř třetinu hmotnosti této… Číst dál
Původ Martini sahá až do konce 19. století, kdy byl ve Spojených státech tento koktejl poprvé vytvořen. Název pravděpodobně vychází ze značky vermutu… Číst dál
Vanilkový koktejl je lahodný nápoj, jehož hlavní ingredience – vanilka – má své kořeny v Mexiku. Vanilka se poprvé dostala do Evropy v 16. století a… Číst dál
Smoothie je rychlý a příjemný způsob, jak dodat tělu dostatek vitamínů a minerálů. A nejen to! Obsahuje také množství kvalitních sacharidů, bílkovin,… Číst dál
Hlavní surovinou pro přípravu cibulových kroužků je samozřejmě cibule, z toho důvodu lze považovat tuto přílohu za jednu z nejlevnějších pochoutek… Číst dál
Recept na ovesnou kaši je velmi jednoduchý. Do studeného mléka ponoříme vločky a přivedeme k varu. Přidáme cukr a máslo a mícháme, až se máslo… Číst dál
Hovězí guláš na pivu zahuštěný bramborou: Správně orestovaná cibule dodá typickou chuť, černé pivo zase výraznou barvu
Buchty po ránu: Pařížské rohlíčky Josefa Maršálka vás uchvátí kombinací slaných arašídů v korpusu a pařížského krému
Jídelníček námořníků na lodích Kryštofa Kolumba: Solené ryby, suchary tvrdé jako kámen i kaše s červy