Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Významné dny – neděle, 8. srpna 2027

Den cukety Národní den

Den cukety

Cukety můžete smažit či zapékat, skvěle se hodí také k přípravě polévek. Tato svěží letní zelenina má v kuchyni všestranné využití. Především jsou… Číst dál

Následující významné dny

Den filetu mignon Národní den

Den filetu mignon

pátek, 13. srpna 2027

Steaky připravujeme z toho nejkvalitnějšího masa, obvykle je grilujeme nebo pečeme na pánvi. Přípravu zvládnete i v domácích podmínkách a na výtečný… Číst dál

Den prosecca Národní den

Den prosecca

pátek, 13. srpna 2027

Historie prosecca sahá až do 16. století. Tehdy se v oblasti kolem severoitalského města Terst vyrábělo výborné víno Ribolla, aby se odlišilo od… Číst dál

Den nanuků Národní den

Den nanuků

sobota, 14. srpna 2027

Víte kde se vzalo označení nanuk? Název této pochoutky byl odvozen z dávné inuitské mytologie.  Inuitského lovec Nanuk byl hlavní postavou… Číst dál

Den rumu Národní den

Den rumu

pondělí, 16. srpna 2027

Existuje mnoho druhů rumů, některé se hodí k přímé konzumaci, jiné k míchání drinků. Další k archivaci. A v neposlední řadě se dá tento chuťově… Číst dál

Den Pinot noir Národní den

Den Pinot noir

středa, 18. srpna 2027

Víno dokáže zlepšit požitek z jídla a Pinot noir (u nás rulandské modré) je toho skvělým důkazem. Vychutnáte si s ním obzvláště takového kapra na… Číst dál

Den brambor Národní den

Den brambor

čtvrtek, 19. srpna 2027

Využití brambor v kuchyni je prakticky neomezené. Hodí se k přípravě předkrmů, polévek, hlavních chodů i dezertů. Tyto kulaté či oválné hlízy se dají… Číst dál

Den piškotů Národní den

Den piškotů

pondělí, 23. srpna 2027

S piškoty se dá v kuchyni kouzlit. Jednou z možností jejich využití jsou nepečené moučníky, které zvládne prakticky každý. Klasikou je je nepečený… Číst dál

Den vaflí Národní den

Den vaflí

úterý, 24. srpna 2027

Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál

Marie