Den vaflí
Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vafle jsou křehkou alternativou lívanců a v současné době jsou populární v mnoha koutech světa. ni. Receptů na ně existuje nepřeberné množství,… Číst dál
Oblíbený dezert Banana split není vůbec náročný na přípravu. Hlavní ingredience - banán - se podélně rozřízne na dvě poloviny a je skoro hotovo.… Číst dál
Kdo si klade otázku, co je vlastně hamburger, zde má stručnou odpověď: Jde o grilované placky mletého, nejčastěji hovězího masa, vložené do… Číst dál
Víno je považováno za symbol radosti a tvořivosti. Pokud se to s ním ovšem nepřežene. Víno má bohatou historii, která sahá až do starověku, a bylo… Číst dál
Není umění vařit se solí, ale bez soli, zazní v oblíbené pohádce. Sůl coby ochucovadlo používá většina z nás. Lidský organismus v určitém množství… Číst dál
Citronová šťáva je nejlepší čerstvá. Možností jejího využití v kuchyni je velká spousta, tak si připomeňme alespoň některé. Citronovou šťávou můžeme… Číst dál
Jelikož má Cabernet Sauvignon intenzivní a výraznou chuť, výborně se kombinuje s vydatnějšími jídly. Je ideální k s jakýmkoliv červeným masem. Mladá… Číst dál
Jídlo pod širým nebem chutná skvěle. Záleží jen na vás, jak bohatý váš piknik bude. Může být velmi jednoduchý, jen z pečiva, sýrů a ovoce, ale klidně… Číst dál
Označení gyros, které znamená točit, odkazuje na způsob přípravy masa na vertikálním grilu. Z válce se odkrajují malé kousky masa, které se pak… Číst dál
Krupicová kaše je jídlo dětství většiny z nás. Příprava tohoto pokrmu je jednoduchá, rychlá a poměrně levná záležitost. Výsledkem je kalorická bomba,… Číst dál
Slovo dezert pochází z francouzského výrazu desservir, který bychom mohli přeložit jako „uklidit ze stolu“. Jde obvykle o malou porci jídla,… Číst dál
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Jak na perfektní domácí těstoviny? Klíčový je výběr mouky a tloušťka těsta
Staročeská couračka: Vydatná polévka se zelím a bramborami voní osmaženou slaninou a jemná je díky jedné přísadě