Světový den makronek
Světový den
Světový den Makronek připadá každoročně na první jarní den, tedy 20. března. Poprvé jsme jej slavili v roce 2005. Makronky neboli drobné francouzské nadýchané pusinky jsou například v USA nejoblíbenější sladkostí. Kromě toho, že skvěle chutnají, přispívají k jejich oblibě veselé barvy.
Historie makronek je dlouhá, ale v podobě, jaké je známe dnes, se objevily až na začátku 20. století. Za nápadem spojit dvě sušenky k sobě náplní stojí Pierre Desfontaines z pařížské cukrárny Ladurée.
Mohlo by vás zajímat
Sladké pusinky mnoha barev
A co to vlastně makronky jsou? Jde o sladkou cukrovinku vyrobenou z mandlové mouky, vaječného bílku, moučkového cukru, krystalového cukru a případně potravinářského barviva. Makronky jsou zábavné. Stačí si osvojit základní recept, a pak si už pohrát s barvením, náplněmi a zdobením. Buďte však trpěliví – na makronky je sice potřeba jen pár surovin, ale jejích přípravy patří mezi vyšší úroveň cukrářských dovedností.
Jan na ně, se můžete podívat na následujícím receptu. A nezapomeňte, makronky můžete plnit třeba čokoládovou ganache nebo bílkovo-máslovým krémem.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den makronek?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů