Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okoun nilský s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa. Krok 2: Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Krok 3: Na rozpálenou pánev nalijeme trochu slunečnicového oleje – necháme hodně rozpálit a zprudka z jedné strany opečeme. Krok 4: Po opečení do barvy lahodící našemu oku, opatrně otočíme a opékáme již na mírnějším plamenu i z druhé strany. Krok 5: Na vrchní stranu filetu – již opečenou, naneseme větší množství (cca polévkovou lžíci bylinkového másla) a necháme ho rozpustit a tím také lehce dochutíme filet okouna. Krok 6: Po opečení necháme ještě filátka krátce odpočinout a poté podáváme s přílohou – americké brambory.

TIP: Jak připravit bylinkové máslo

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autora Colombo65

Vynikající ryba - všem doporučuji. Zakoupeno v Intersparu cena filetu 400g (54,-Kč). Bylinkové máslo Meggle v tubě velmi praktická a dobrá věc (Interspar 40,-Kč). Rybu jsem chtěl co nejvíce ve vlastní chuti což se povedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okoun nilský s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08VK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okoun nilský s bylinkovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08VK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Míchaela 13. 12. 2015 11:29
První pokus přípravy okouna nilského proběhl podle tohoto receptu,povedlo se a byl výborný. Podruhé jsem filety obalila v trojobalu jako klasický řízek a dá se říct,že ještě nikdy jsme nejedli tak chutné file. Nejvíc chutnalo dětem - zdravé maso a bez kostí.Rybu kupuji v Marku,bývá často v akci.

Výborná ryba.:yes:+5.

:-O:-O tak okoun je opravdu výborná ryba :yes::yes: Díky za inspiraci :-K

Praktické maslo v tubě, ale škrob, řepný a slonečnicový olej je tam tak trochu zbytečně a kyselina citronová taketak :-))) Pracnejší,ale zdravější a voňavější je maslo a čerstvé bylinky s citronem.

:-!:-!:-!:-!:-!:-(:-(:-(

Aniž jsem tenhle recept viděl, udělal jsem to přesně podle něj (Interspar 257 g, cca 38,- Kč), ale na naložení jsem měl jen půl hodiny, protože děti byli hladové... No a pak jsem začal zjišťovat, jak by se měl "vokoun" třeba dělat... Výborný recept !
A to bylinkové máslo zkuste třeba v létě na grilované masíčko. Třeba i na krkovičku !

Ricniho okouna mam taky moc rada (a to dokonce vic nez morskeho bratrance), bylinkove maslo tu taky nemame, ale ja (holka sikovna) mam koreni na bylinkove maslo a tak to zprubnu. Fotky jsou uzasne.:yes:4:yes:

Colombo, opět:yes:+3.

Spagi, já si bylinkové máslo dělám sama, ale do Kauflandu mrknu, dík ;-)

Otto, ty rád provokuješ co? :-D:-p:yes:Žížalko, tohle máslo maj v Albertu, Kaufu a Intersparu, jinak mňam :yes::yes:

Áááách jo, zase na noc taková chutná fotka :-S:-)) Bylinkové máslo takhle koupené neznám, musím se po něm podívat ;-)

Tématické fráze:
okoun recept, okoun recepty, recept okoun, recept na okouna, recepty okoun, příprava okouna, okoun, recept na okouna nilského, recepty z okouna, recepty na okouna, okounik nilsky, recepty z okouna nilského, okoun na grilu, okoun nylský, recepty na okouna nilského, nejlepší recept na okouna, příprava nilského okouna, tylápie, příprava okouna nilského, pilátie

Suroviny:
okoun nilský, máslo bylinkové, sůl, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu