Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Shawerma (šaverma) po mojom

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaAli

Náročný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 577 kJ /
855 kcal
Bílkoviny131,69 g
Tuky23,33 g
Vláknina12,72 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy25,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: hovädzie mäso si nakrájame na pásiky Krok 2: pridáme 3PL octu, pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky Krok 3: po vybratí z ladničky mäso opláchneme, aby sme sa zbavili trošku octu - nemusíme, nie je to podmienka Krok 4: 2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle Krok 5: mäsko si dáme do kuchty - nie je podmienka, ale v tom prípade musíme rátať s dlhšou dobou prípravy, pridáme nastrúhanú cibuľu, čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky) Krok 6: všetko dobre premiešame a mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu Krok 7: prilejeme 2 poháre vody, dobre premiešame, kuchtu uzavrieme a necháme na slabom plameni 30 minút (ak robíme bez kuchty, musíme pravidelne dolievať vodu a kontrolovať mäkkosť mäsa), po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva Krok 8: preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy. misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí (ak sa ponáhľame v príprave a chceme ušetriť energiu a čas, dáme do ohňovzdornej misy k mäsu len malé množstvo šťavy z kuchty/hrnca-ostatok je možné použiť na iné účely) Krok 9: medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate, umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky, pripravíme si tahinu (nakoľko sama o sebe nie je chuťovo zrovna vábna), do misky si dáme 5-7ČL tahiny Krok 10: pridáme 0,5 ČL octu, pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu, pridáme 2-3PL vody, . všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota Krok 11: upečené mäsko vyberieme z rúry Krok 12: do mištičiek/hlbokých tanierov si dáme mäso, k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku, ďalej pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, nakoniec pridáme tahinu, - množstvo podľa vlastnej chuti, všetko zmiešame a podávame

Zveřejněno 2. 3. 2010

Poznámka autorky JanaAli

Takto pripravenú šavermu môžeme podávať s klasickými prílohami, alebo ňou naplniť arabský chlieb. Nám doma najviac chutí samotná s chlebom.

Tahinu je v Čechách možné kúpiť v rôznych bioobchodoch. Prikladám link http://www.vsebio.cz/bio-tahini-sezamova-pasta-nes...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Shawerma (šaverma) po mojom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZyj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Shawerma (šaverma) po mojom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZyj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Janka, robila som z kuracieho maska, malicko som musela improvizovat, ale je to velmi dobre :-p Pridavam ti fotku.

neni zac;-)

Moc děkuji:yes:

Pája, posilam link http://www.fairtradecentrum.cz/products/indicky-km... jenomze sem jde mlety, ma mnohem vyraznejsi chut a vuni, nez rimsky

Chtěla bych se zeptat co je indický kmín ?Římský?Děkuji za odpověď.

Nadja, ano je to tlakovy hrniec-papinak :yes:

* jan.alois - a když já napíši, že je to zajímavé, tak mě to něčím zaujalo; když neobvyklé, tak to znamená, že např.takovou kombinaci surovin bych nečekala, sama od sebe bych to nikdy tak nezkombinovala. Nikdy tam není ten "kuchařský" podtext.
* JanaAli - mäsko si dáme do kuchty - jaký hrnec je kuchta? Domnívám se, že by to mohl být tlakový hrnec-"papiňák".

v pohode :-)

Když kuchař napíše že je to zajímavé a nebo neobvyklé tak to znamená nikdy vařit nebudu. :-(( nechci urazit jen komentuji.:-K

:yes:

To vypadá zajímavě ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
šavarma, kuře šavarma, kuřecí šavarma, tahin, tahina, tahina recept, hrnec tahin, hovězí šaverma, šavarma recepty, šavarma recept, sezamová pasta tahina, recept na kuře šaverma, kuře shawarma, kuřecí šaverma, maso dáme do kuchty, recept na kure savarma, tahin hrnec, shawerma maso, kuřecí tahin, kuřecí shawerma

Suroviny:
maso hovězí, ocet, ocet, cibule, sůl, pepř, indický kmín, rajče, petrželka, voda, voda, pasta sezamová

Přidat fotografie receptu