Domů
-
Recepty
-
Shawerma (šaverma) po mojom
1
/
25
Shawerma (šaverma) po mojom
Zpět na recept
Shawerma (šaverma) po mojom
JanaAli
hovädzie mäso si nakrájame na pásiky
JanaAli
pridáme 3PL octu
JanaAli
pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky
JanaAli
2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle
JanaAli
mäsko si dáme do kuchty
JanaAli
pridáme nastrúhanú cibuľu
JanaAli
pridáme čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky)
JanaAli
mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu
JanaAli
prilejeme 2 poháre vody a necháme na slabom plameni 30 minút
JanaAli
po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva
JanaAli
preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy
JanaAli
misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí
JanaAli
medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate
JanaAli
umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky
JanaAli
pripravíme si tahinu
JanaAli
do misky si dáme 5-7ČL tahiny
JanaAli
pridáme 0,5 ČL octu
JanaAli
pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu
JanaAli
pridáme 2-3PL vody
JanaAli
všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota
JanaAli
upečené mäsko vyberieme z rúry a dáme do mištičiek
JanaAli
k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku
JanaAli
pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
JanaAli
pridáme tahinu, ktorú sme si pripravili podľa bodov 17-21 - množstvo podľa vlastnej chuti a všetko zmiešame
JanaAli
Předchozí
Následující
Předchozí
Následující