Suroviny
Porce: Dle mn.řepy a způsobu úpravy.
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 125 kJ / 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,50 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,69 g |
Sůl | 31,50 g |
Sacharidy | 207,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jsou většinou čisté a tak je dáme do většího hrnce se studenou vodou, aby byly ponořené. Vodu trochu okyselím kyselinou citronovou. Stačí pár špetek, ale není vůbec nutné.
Krok 2: Uvedeme do varu a vaříme cca 30 - 40 minut. Zkusíme vyndáním jedné z největších z várky a rozřízneme. Vše ucítíme. Nesmí být rozvařená, raději ať je nedovařená.
Krok 3: Vodu sliji a bulvy postupně oloupu a zároveň krájím na mnou požadované kousky. Někdo protlačuje a dělá takové čtverečky, Němci a Rakušané drtí atd. Já mám rád takové kousky, které cítím když koušu.
Krok 4: Dáme vařit vodu a do vroucí nalijeme určené množství octa (já používám poslední dobou Bio ocet z Rakouska, kdy ho kupuji v nádobách na 4 litry a je 5%, ale náš je taky dobrý).
Krok 5: Dám anýz a fenykl a přidám sůl a cukr. Když se rozpustí a voda je ve varu, odstavím a dám protiplísňový přípravek. Už nevařím. Řepu už mám naskládanou do sklenic, tak do 4/5, a tak to zaliji vroucím nálevem. Zakvedlám, aby vyšel vzduch.
Krok 6: Utáhnu víčko a obrátím na utěrku, kde to chladne. Asi za 2 hodiny to mohu obrátit zpět. Nadepíšu víčka a uložím. Dá se to jíst již asi tak za 5-7 dnů.
Zveřejněno 30. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buši červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08mN
Moje poznámka
Buši červená řepa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/08mN
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 6 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 42 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
kompot z červené řepy,
zavařování červené řepy,
červená řepa kompot,
červená řepa s fenyklem,
zavařování červené řepy s fenyklem,
druhy červené řepy,
červená řepa s anýzem,
kompot cervena repa,
červená řepa zavařování,
kompot z repy,
recept na kompot z červené řepy,
kompot s červené řepy,
červená řepa recepty zavařování,
červená řepa druhy,
kompot z červené řepy recept,
recept na zavarovani repy,
červená řepa zavařujeme,
zavařování červené řepy s anýzem,
červena řepa kompot recept,
červená řepa
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
sůl,
cukr,
anýz,
fenykl,
konzervační přípravek proti kvašení,
kyselina citronová
Komentáře (17)