Margot řezy
Pokud máte doma oblíbenou českou Margotku a zároveň přemýšlíte, jaký upéct moučník na víkend, máme pro vás tip. Vyzkoušejte řezy s čokoládovým pudinkem a zakysanou smetanou. Kokosovou tyčinku využijete jako posypku.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 582 kJ / 3 246 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,54 g |
Tuky | 136,93 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 822 mg |
Sodík | 724 mg |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 417,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. V míse ušleháme žloutky s cukrem, zašleháme postupně olej, dále zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
Krok 4: Těsto vlijeme na plech a na povrch těsta nalijeme teplý pudink (hezky zvysoka, aby protekl těstem). Plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30-40 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí být suchá.
Krok 5: Ještě na teplou buchtu natřeme zakysané smetany oslazené vanilkovým cukrem a posypeme nahrubo strouhanou čokoládou Margot.
Krok 6: Řezy dáme pořádně vychladit do lednice. Nejlépe chutnají druhý den.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Margot řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MA5
Moje poznámka
Margot řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MA5
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 2 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 37 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
margotkové řezy,
margot rezy se zakysanou smetanou,
margot,
margot buchta s pudinkem,
buchta margot nejlepší,
pečeme s margot,
margot řez,
nejlepší řezy z margotky,
nejlepší řezy,
buchta s čokoladou margot,
margotkový řez,
moučník margot,
pudinkové řezy nejlepší recepty,
margotkové řezy s pudinkem,
buchta margot s pudinkem,
margot recept,
řez margot,
pečeme řezy,
recept margot,
buchta ze zakysané smetany
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink čokoládový,
mléko,
smetana zakysaná,
cukr vanilkový,
čokoláda margot,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (45)