Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudingový závin

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Besty Besty

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: pre celu rodinu

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 549 kJ /
4 911 kcal
Bílkoviny105,46 g
Tuky188,62 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 864 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy690,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok. Krok 2: Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom mlieku. Krok 3: Z múky, kvasku, oleja, mlieka zo žltkom a bielkoveho snehu vypracovať cesto. Nechať chviľu kysnuť, a medzitym pripraviť krem. Krok 4: Cesto rozdeliť na 4 časti, každu časť rozvaľkať, natrieť kremom a zvinuť (ja vaľkam dlhy "sliž", krem rozložim po dlžke a opatrne zalepim ako pirohy). Zaviny po dva spliesť, uložiť na pomastený plech, vrch natrieť žltkom. Krok 5: Upiecť na 180C asi 40-45minut. Krok 6: Krem: Z mlieka, cukru a pudingov uvariť hustý puding a ešte do horuceho zamiešať margarin. Miešať až kym sa ingrediencie nespoja.

Zveřejněno 14. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudingový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ywGP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pudingový závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ywGP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Musim zkusit <3:-Kpovedl se

Dobrý den, dnes jsem upekla a právě dojedla. Je to poprvé, co jsem dávala do kynutého těsta ušlehaný bílek. Musím říct, že Váš recept je luxusní záležitost. Opravdu výborný. Slíbila jsem klukům v práci, že jim upeču něco dobrýho - volba je jasná. :-D

Jana: no nie som autorka, ale raz som to videla v tv a postup vyzeral presne tak, ako je to tu v recepte nafotene.
t.j. cesto zavinies a zalepis tak, aby ti cesto na tom sve precnievalo (foto c.5). To precnievajuce cesto na sve pomocou prstov ozdobne postlacas. A ked takto upravis vsetky zaviny (foto c.8) tak ich zmotas do tvaru copu (foto c.9)

Perfektně nafocený postup. :yes: To cesto se mačká prstami, aby se vytvořil ten "zalepovací" copánek? To mám mačkat již zavinuté těsto a konec těsta? ;-) Dvě již zaviněná těsta? ;-) Nevím si to představit. :-( Nevím jak se lepí pirohy. :-) Já na pirohy mám kulatou formičku, která pirohu uzavře. Děkuji za odpověď.:-K

Vypada to super a určitě i chutna,vyzkoušim::yes::-K

Vypada to super a určitě i chutna,vyzkoušim::yes::-K

tak tohle bych urcite nezvlad.muj obdiv:yes::yes:

:-8ďakujem:-K

Besty - krásná práce :yes::yes:, moc hezký je ten nazdobený "šev". To vidím poprvé a je to moc efektní.:yes::yes::yes:
Je fajn vidět postup, jak to udělat a ne jen obdivovat fotku hotového moučníku. SUPER :yes::yes::yes:

Pudinkoš dělám moc ráda :yes: Moc hezké - krásně vyzdobené ;-)

výborný koláč,chutnala jsem na Slovensku:yes::yes:

Hmm,taky zajímavá dobrůtka:-*

:-p:yes::yes:

už to vidím,takže krém se dává do těsta...,omluva a bodík:yes:
ach,jo moja slovenština...:-(

a co s tím krémem potom??trošku to rozepiš...to se jí k tomu,je to jako buchtičky s krémem??? :-?

Tématické fráze:
pudinkový závin, pudinkoš, závin s pudingem, pudinkose, slovenský pudinkoš, kynuty zavin s pudinkem, pudingový štrůdl, pudinkový kynuty závin, kynutý pudinkový závin, ozdobný závin, jak zavinout závin, pudinkovy zavin kynuty, televizní recepty - ořechový cop, recept na pudinkový závin, slovenský závin, pudinkoš foto postup, kynutý závin s pudinkovým krémem, záviny s pudingem, pudinkový štrůdl, recepty na strudl a slovenske strudle

Suroviny:
mouka hladká, mléko, cukr krystal, vejce, olej, pudink čokoládový, mléko, cukr krystal, cukr vanilkový, tuk hera

Přidat fotografie receptu