Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevný guláš - neguláš

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 954 kJ /
1 423 kcal
Bílkoviny214,67 g
Tuky16,47 g
Vláknina26,55 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 2,22 g
Sůl5,35 g
Sacharidy80,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme a nakrájíme na stejné kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostky cca 1x1 cm. Na troše oleje osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme maso a grilovací koření. Krok 2: Necháme na prudkém ohni maso zatáhnout, oheň ztlumíme a nepřikryté dále dusíme ve vlastní šťávě až skoro do připálení. Pozor, tento okamžik je velmi zrádný, opravdu jen skoro. Krok 3: V tomto okamžiku přidáme mletou papriku, promícháme, jen aby se rozpustila v tuku a ihned zalijeme červené víno, krátce necháme provařit, aby se odpařil alkohol. Krok 4: Přidáme vodou do úrovně masa, nadrobený masox, majoránku, nasekané (čerstvé) či rozdrobené (sušené) chili papričky, oloupaný česnek nakrájený na plátky (já používám sušené plátky, hezky drží tvar), kečup a papriku nakrájenou na malé kostičky 0,5x0,5 cm. Krok 5: Dusíme za občasného zamíchání přikryté doměkka. Ke konci přidáme nasekanou cibulovou nať a lehce zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a krátce provaříme.

Zveřejněno 3. 7. 2010

Poznámka autorky isindy

Vím, že gulášů tu máme přehršel, tak snad jeden navíc neuškodí :)

Trik se "skoropřipálením" mi prozradil kamarád profikuchař, podivovala jsem se, proč je v hospodě guláš vždy tak krásně tmavý a já mám takovou vybledlou napodobeninu. Barvu dělá ta připálená cibulka ( a i zvláštní "plnou" chuť).

Zpočátku jsem dělala cibulku až skoro dotmava a pak maso - jenže než se obdělalo maso, cibule se už opravdu připalovala a zanechávala hořkou pachuť, takže postup jsem upravila po svém.

Podáváme s čím je libo, já nejraději čerstvý chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný guláš - neguláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wK8m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevný guláš - neguláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wK8m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

casino: Mlčeti zlato :yes:

Neodblaní-li mi kližku Blanička, neodblaním si ji ani sám...:-D
Proč taky, KLIŽKU, a na guláš, že:-?

...ale jinak:yes:
No, tedy až na drobnosti...;-)

na přání opět uvařeno, opět bez kapie :-D a opět vynikající ... Ivano jsi :yes:

včera jsem gulášek uvařila, po bytě se linula taková vůně že můj nebyl líný :-D a vstal z gauče. Neměla jsem kapii ale i tak gulášek nemá chybu. Určitě se k němu budu vracet. :-p :-p :-p :yes: :yes: zasloužený bodík :yes:

výborný, manžel (i já) se ještě teď oblizujeme až za ušima :)

Vypadá lákavě, jen koření si míchám sama a místo masoxu bych použila vývar - díky mým psiskům mám většinou nějaký k dispozici. Ale určitě vyzkouším.

nejlepší guláš jaký sem kdy jedla...děkuji za recept:-K:-K:-K

Tak Barevný gulaš zrovna vařím, snad se povede ale věřím, že jo:) děkuji za recept:)www.toprecepty.cz

PavlinaK.: děkuji moc, vždy mě potěší, když se jídlo povede a chutná i ostatním ;-):-):yes:

PavlinaK. 11. 2. 2012 10:13
:yes::yes: GULÁŠEK JE LUXUSNÍ ... UŽ HO VAŘÍM POTŘETÍ A CELÁ RODINA SE :-p:-p ... DÍKY ZA SUPER RECEPT :-K

:yes: výborný:-)

Leniiku, doufám, že se povedl a že chutnal ;-)

gulášek mám ted na plotně a už se na něj těšíím :-8:-p

Isahu:yes::yes::yes:

Výborný gulášek, právě jsem ho uvařila k obědu:yes::yes:. Chilli papričku jsem dala jen jednu, máme opravdu pálivé:-D:-D a bohatě to stačí.Připojuji bodík za skvělý recept.

1Iwule, děkuji za vyzkoušení i pochvalu ;-)

Uvařila jsem ho a musím říct,že lepší gulášek jsem nejedla!! :-p :yes: A přidávám bodík...:-)

to vypadá opravdu náramně:yes::yes:

Isahu, to mi nějak uteklo a tak dobré jídlo;-)něco podobného dělávám(viz.podobné recepty), tak máš ode mne 8.boda:yes:

Moc pěkná barvička.:yes::yes::yes:

:-p:-K:yes:Ani jsem nezahuštovala

:yes::yes::yes:+4

:-p:-K:yes:

tak takový já můžu:-p:-):yes:

krásně vypadá:yes::yes::yes:hned bych si dala:yes:

:-p

:-p:-p:-p:-D:-)):-K:yes:

Tématické fráze:
pripaleny gulas, připálená cibule, připálené maso, připálená cibulka, jak udělat tmavý guláš, co s pripalenym gulasem, jak na připálený guláš, tmavý guláš, líný guláš, nejlepší pečený guláš, cibulka na guláš, barva guláše, pripalena cibulka v gulasi, připálená paprika, guláš neguláš, gulas bez cibule, připálená cibule v guláši, guláš s cibulkou, co s připálenou cibulkou, co na připálený guláš

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, olej, víno červené, česnek, majoránka, koření grilovací, chilli paprika čerstvá, masox, kečup sladký, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, mouka hladká

Přidat fotografie receptu