Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové kostky

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 15 min

85 min (70 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 385 kJ /
1 526 kcal
Bílkoviny70,14 g
Tuky47,58 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 853 mg
Sodík 439 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy202,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá. Krok 2: Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout. Krok 3: Ušleháme obě šlehačky. Krok 4: V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka. Krok 5: Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky. Krok 6: Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit. Krok 7: Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit. Krok 8: Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout. Krok 9: Zdobíme šlehačkou.

Zveřejněno 3. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/698L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/698L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (65)

Včera vyzkoušeno, akorát bez vrchní vrstvy a místo kompotovanych broskvi jsem použila přezrálé nektarinky a do krému jsem dala broskvovou práškovou želatinu.
A je to vynikající!
:yes:

Dobrý den, tak recept jsem zkusila,byla to moje první práce ze želatinou kupodivu se povedla na výbornou.Ale co se týče chutě byla to hrůza a to mám takovýhle buchty moc ráda,směs tvarohu,kys.smetany a šlehačky absolutně bez chuti...buď to chce hodně cukru nebo něčím ještě dochutit(vanilka atd.)Nakonec si pochutnali slepičky ;-)

Snad nebude vadit přidání fotky... Recept je výborný a děkuji za něj :-K Bohužel jsem stihla vyfotit jen v tomto množství a navíc jsem zapomněla naaranžované kousky na talířku...

Super záležitost:-)) Sice jsem trnula, jestli vše ztuhne, ale podařilo se a teď se nám tu dělají boule za ušima:-D:-D:-D:-D:-D:-K +1

scottpa: děkuji:-K, já na takového řezy používám plech 25x30cm, někde v komentářích je o tom tuším i zmínka...jsem ráda, že chutnalo, sladkost krému si samozřejmě každý dochutí dle svého...:-)

Tak dnes ráno jsem zakrojila, korpus je nízký, škoda(použila jsem klasický plech, musím si pořídit o něco menší).Příště musím přidat více cukru do krému, jinak výborný dezer:-)

Dnes jsem nakoupila suroviny a ještě večer se pustím do tak luxusní záležitost:-) Doufám, že se mi povede, na obrázkách to vypadá nádherně, opravdu je to skvost:yes:Posílám bodík

Dělala jsem je o víkendu, vynikajicí. Jen mi nechtěl ztuhnout ten vršek, tak jsem přidala ještě do rosolu s broskví broskový tang :-p:-K

isindy:druhý pokus dopadl hůř než první a opět nevím kde byla ta chyba..želetina se mi jakoby srazila do cucíků v té náplni..kde je ta moje chyba, ale jinak jsem byla opět pochválena, jen bych si to představovala já osobně líp..:-8

pisovka: děkuji moc za komentář i bod :-K oceňuji, že i přes počáteční ne úplně hladký průběh do toho jdete znovu a nevzdala jste to ;-):yes:

Hezký večer, před týdnem jsem recept vyzkoušela poprvé, a musím říct, že jsem se s tím celkem prala. Hlavně s tou želatinou, ale to není chyba receptu, ale té želatiny a moje..nevěděla jsem kdy mám přidat želatinu do krému (nejspíš jsem to uspěchala, a tak se mi to lehce srazilo). Nakonec to vše, ale do druhého dne opravdu ztuhlo i mě :-8 a byla jsem chválená. Takže teď jdu na druhý pokus a budu opatrnější, moc děkuji autorce, protože je to výborný dortík. Opravdu stojí za to, pěkný večer. Uděluji bodík..:-K

Romiii: určitě navyš množství želatiny, poměr surovin by měl zůstat zachován :-)

Chtěla bych už poněkolikáté udělat tento úžasný recept :-) mám ale otázku, pokud bych chtěla dělat krém z 1 a půl dávky jak to mám udělat s tou želatinou? bude na toto množství také stačit 1 želatina nebo mám raději dát více? děkuji za odpověď :-K

+:yes::yes::yes:mňam:-K

:-K:-K:-p:-p

Luci.p: to jsi mi udělala moc velikou radost, opravdu :-K jak fotečkami, tak pochvalami, jsem moc ráda, že jsi měla úspěch a ostatní tvou snahu ocenili ;-):yes:

Ivanko, koláč jsem dělala a měl velký úspěch a vypadal senzačně...návštěvy ho obdivovali a moc chutnal,byl lehoučký..nechala jsem ho v lednici přes noc a krásně držel...děkuji za recept a rady...dávám bodík :yes: a přidávám nějakou fotečku (snad Ti to nebude vadit) :-)

Lucko, nemusíš se omlouvát, ráda poradím ;-)
- rosol dolij do daného objemu vodou nebo šťávou z toho kompotu nebo obojím...pokud dáš vodu, tak možná trochu přislaď
- smetana na šlehání a šlehačka je to samé, jde jen o různý obchodní název...
- tu želatinu můžeš samozřejmě použít taky

nehledej v tom žádné složitosti, není to žádná věda ;-)

Děkuji za odpověď, omlouvám se ještě jsem se dívala do internetu - tu práškovou želatinu můžu i použít www.potravinyvareka.cz/product/pudinky_-skroby/pripravky-na-peceni/zelatina-cira-20g-oet/1862 ? Se šlehačkou jsem měla na mysli jestli můžu použít šlehačku trvanlivou nebo smetanu ke šlehání? A rosol doplním do 1,2l objemu vodou? Omlouvám,že se tak ptám. Zatím příjemný den.

Lucko :-)
- šlehačku můžeš použít jakoukoli ke šlehání, 200-250ml, podle balení
- broskve - tak vezmi 2 malé plechovky, to bude ok
- želatinu můžeš použít taky klidně jinou, třeba plátky a namočit je, jen ti neřeknu počet, to bude na návodu....

držím palce, aby se povedlo ;-):yes:

Ivanko,koláč vypadá nádherně,ráda bych ho zkusila,ale chtěla bych se zeptat, asi trochu hloupě (přála bych si, aby se mi koláč povedl):
Šlehačky mají být trvanlivý (250ml)?Vůbec nevím s práškovou želatinou (ty co jsou v odkazech nemůžu v Tescu najít), jak vypadá od Dr.Oetkera? Rosol doplním do 1,2l objemu vodou? A má se použít broskvový kompot 820g - ten jsem bohužel taky nenašla v Tescu. Předem moc děkuji za odpověd a přeji příjemný den.Lucka

Romiii, moc jsi mě potěšila ;-) doufám, že si vybereš i mezi dalšími recepty a budeš stejně úspěšná ;-):yes:

Chci moc poděkovat autorce za tento recept, nejsem zrovna nejlepší kuchařka :-D ale musím říct, že se zadařilo na poprvé, vše jsem nechala pořádně ztuhnout a výsledek naprosto báječný!! I můj přítel si moc pochutnal a určitě jsem tento receptík nevyužila naposled, vážně jsem moc nadšená a ještě jednou děkuju :-K

Evíku, to jsi mě moc potěšila a na fotečku čekám co nejdřív ;-):-):yes:

Velice dobrý a lehoučký zákusek a bodíček letí Ishu Tobě. Použila jsem ovocné želé Dr.Oetker s broskvovou příchutí a nemělo to chybu. Fotka bude příště.:-p:-p:-K:-K:yes::yes:

andulik, děkuji :-K a fotečka není?;-)

zdravím tak jsem to taky vyzkoušela chutnalo to všem a přidavam bodík.osvěžující moučník.:-)

To je nádhera,hned bych si dala.posílám bodík:yes::-)

phamko, za pochvalu děkuji :-K to jsi mě moc potěšila, že jsi udělala už podruhé :yes: tentokrát se nerozpadly a vše drželo? asi ano, když jsi byla chválená ostatními maminkami ;-):yes: jsi šikula ;-)

dnes jsem to dělala ráno po té co jem odvezla děti do školy
protože dnes v 6 byly schůzky takové dětské tak jsme to tam přišly a všichni nám to chválily tak že chválím tebe isahu :-D
: yes :

Petra (neregistrovaný/á) - škoda, že zrovna nemám žádnou doma, vše jsem spotřebovala a zatím nedoplnila, ale určitě v koutku s těmi želatinami, co znáte, tak najdete i čirou, ne na vaječný rosol...dělá Vitana a Dr.Oetker...i jiné "neznačkové"...
přikládám nějaké odkazy s obrázky obalů:
http://www.gastrostella.cz/detail.php?id=1025037-1
http://www.drogeriemarket.cz/produkt/3580/zelatina... - tuto jsem tentokrát použila já, ale kupuji i jiné, co zrovna je v nabídce ;-)
jinak moc díky za pochvalu, jsem ráda, že se vám recepty líbí :-K

Petro nejsem autor, ale já bych použila http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7... , s ním mám zkušenost...je za studena a opravdu funguje...dej vědět, jestli se povedlo...:-):yes:...není důvod, aby se nepovedlo...:-)

SOS!!!
Nevím jakou mám koupit želatinu, která se dává do krému. Mám zkušenosti jenom s dortovou želatinou, která tuhne velice rychle a kterou jste, Isaho, použila i vy do rosolu. Ale jakou práškovou želatinu koupit do krému?:-S Vím, že v obchodech je velké množství, ale ty práškové jsou do aspiků. Nebo se mýlím? Nebylo by možné k podobným receptům přiložit i fotku želatiny, :-)nebo aspoň odkázat na www adresu, kde je obrázek želatiny? Určitě to rádi uvítají i ostatní. Děkuji. Isaho, vaše recepty a fotky jsou :yes: :-p

phamko, to nevadí, že se to rozpadlo :-D hlavně, že vám chutnalo ;-)
díky za pochvalu :-K

Isahu
Dnes jsem ho dělala,abych nelhala velmi výborný.
Neměla jsem odvahu :-D a dělala jsem ho se setřenicí která dělá v
jedné restauraci jako číšnice,ale vaří fantasticky.
Trochu se nam to rozpadlo ale byla to mňamka :-p slibuji že to nedělám na posled ;-)
(byl trochu bordel ):-)):yes:

Isahu: Problém je v tom, že doma menší plech nevedem :-// a možná je to tak dobře, protože když uvážím, jak se po tom zaprášilo, tak by musely ty menší plechy být alespoň dva :-D

Ivi:-Kjedním slovem nádhera:yes::-K30.bodíka jsem poslala a do oblíbených uložila;-)

Lilian, jsem ráda, žes s úspěchem vyzkoušela :-K, možná by stačilo dát na menší plech, aby bylo těsto vyšší, dělala jsem na plechu cca 25x30cm vnitřní rozměr ;-) ale každému podle jeho chuti, samozřejmě :-)

Tak sem tento zázrak vyzkoušela o víkendu ;-) a sklidila sem velký úspěch:-!:yes: Na mě tam bylo málo korpusu, takže příště udělám korpus asi ze dvou dávek, ale jináč :yes::yes: Takže moc díky za inspiraci :-K

phamko, je potřeba, aby želatina pořádně ztuhla...takže alespoň 6 hodin - je jedno kdy ;-) pokud upečeš ráno, odpoledne si už můžete pochutnávat :-)

musim to davat pres noc ?

Ivi,mňam!:yes:

Jedním slovem krása,:-O nemám co dodat,snad jen bodík poslat, jako od profesionála... vlastně proč jako, že? ;-):-)+ 26:yes:

díky všem za milé komentáře :-K, doporučuji vyzkoušet, příprava není vůbec složitá a dortík je opravdu lehoučký a moc dobrý, dneska zmizely poslední dvě kostky ;-)

Kdo umí ten umí a Ty Isu umíš určitě. Posílám zasloužený bodík +26;-):-p:-)):yes::-K

Isahu, je to skvost. A máš veľmi šikovné ručičky. (ja by som to krájanie zvrzala) +

Isahu, další vydařené dílko :-p:yes:

plotno, ani já jsem ji neznala, chtěla jsem ale nahoru želatinu barevnou - ale ne puding a ne barvivo :-8:-D, tak jsem improvizovala ;-)

Tuto variantu želé neznám a moc se mi líbí.Určitě vyzkouším.:yes:

Isahu to je krasavec:-D:-D+19:-K

krása:yes:

Isahu, krása nesmírná a taky obdivuji tu řeznou plochu, ta je jak vysoustružená:-D Dávám ti 18 bod:yes:

Jaaja, není to klasický velký, ale menší, vyšší, tak odhadem 40x25 - nebo do větší dortovky....

Jani, chce to jen rovný ostrý nůž a nechat fakt pořádně ztuhnout - to víš, že mě lákalo ho říznout už v noci:-D, ale nechala jsem to na ráno a fakt to šlo samo ;-)

:yes:

Je to na klasický velký plech? Musím vyzkoušet, my takové zákusky milujeme, díky za odpověď. Další bodík :-K:yes::-)

Ivo, nemáš vedlejšák v cukrárně?:-O To snad není možné, mi se nikdy nepovede tak čistý a ostrý řez:-(, to bude asi rukama:-)):yes:

:-p vypadají úžasně;-)+1:yes:

tak musím říct, že řekyně nesahají češkám ani ke kotníku. s tímhle by se nepiplala žádná!!;-)ne že by dělali jiné sladkosti:-//,.cukrárna:-)).jste opravdu šikulky(platí to pro všechny,nejen pro Ivanu)+10:yes:

jé, tak to musí být také dobrota!:-p:yes:

Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem, broskvová buchta se zakysanou smetanou, buchta s broskvemi a želatinou, broskvova buchta se zelatinou, broskvový koláč na plech se želatinou, broskvova buchta, buchta s broskvemi a zakysanou smetanou, broskvový koláč se želatinou, broskvová buchta s pudinkem, broskvový koláč s želatinou, broskvové řezy se želatinou, nejlepši broskvový koláč, broskvova buchta s zelatinou, tvarohovo broskvová buchta, merunková buchta se zakysanou smetanou, koláč s broskvemi a želatinou, piškotová buchta s meruňkami a rosol, broskvové želé, broskvová, broskvove rezy s tvarohem a zelatinou

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, tvaroh měkký, smetana zakysaná, cukr, šlehačka, želatina prášková, kompot broskvový, kompot broskvový, kompot broskvový, želé na dorty

Přidat fotografie receptu