Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 385 kJ / 1 526 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,14 g |
Tuky | 47,58 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 853 mg |
Sodík | 439 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 202,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
Krok 2: Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Ušleháme obě šlehačky.
Krok 4: V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
Krok 5: Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Krok 6: Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Krok 7: Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Krok 8: Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Moje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Nejnovější recepty
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 47 minutami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 5 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 18 minutami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 52 minutami
Nejlepší marokánky
stepna před 1 hodinou
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 3 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 3 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 5 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
buchta s broskvemi a želatinou,
broskvova buchta se zelatinou,
broskvový koláč na plech se želatinou,
broskvova buchta,
buchta s broskvemi a zakysanou smetanou,
broskvový koláč se želatinou,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvový koláč s želatinou,
broskvové řezy se želatinou,
nejlepši broskvový koláč,
broskvova buchta s zelatinou,
tvarohovo broskvová buchta,
merunková buchta se zakysanou smetanou,
koláč s broskvemi a želatinou,
piškotová buchta s meruňkami a rosol,
broskvové želé,
broskvová,
broskvove rezy s tvarohem a zelatinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
cukr,
šlehačka,
želatina prášková,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
želé na dorty
Komentáře (65)