Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražniči na plechu

Oběd upečený v troubě, téměř bez práce i špinavého nádobí, patří mezi favority. Mezi nejoblíbenější patří směs masa a brambor, doplněné například zeleninou. Vyzkoušejte naše ražniči na plechu s cibulí a anglickou slaninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 263 kJ /
1 497 kcal
Bílkoviny123,42 g
Tuky26,77 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,35 g
Sacharidy177,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do misky, lehce posypeme grilovacím kořením, pokapeme olejem a promícháme. Pokud grilovací koření obsahuje málo soli, tak ještě lehce dosolíme a opět promícháme. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky a lehce osolíme a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Krok 3: Plech lehce potřeme olejem, nebo vyložíme alobalem. Na něj rozprostřeme z misky brambory a vrstvíme maso, na kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek, klobásu nebo kabanos. Navrstvíme hodně cibule a opět posypeme grilovacím kořením. Krok 4: Zakryjeme alobalem a dáme do trouby na 200 °C asi 60 minut péct. Krok 5: Na posledních 10 minut odkryjeme alobal a necháme dopéct dozlatova. Krok 6: Hotové ražniči můžeme podávat se zeleninovým salátem nebo oblohou.

TIP: Jaké brambory použít

Zveřejněno 14. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrrX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražniči na plechu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrrX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Když mě opouští nápady, tak vařím toto. Přidávám pro barvu proužky červené a žluté papriky.

Velmi jednoduchý a nenáročný oběd :-8 dala jsem navíc ještě cuketu, papriku, játra a pohostila jsem tak celou hladovou rodinu, včetně tchánovců <3

Právě jsem dala do trouby, je to vynikající nápad jak ušetřit čas s krájením a napichováním surovin. A také je dost výpeku, který prostě musí být! :-D Přidala jsem ještě na proužky nakrájenou papriku, krásně masovou směs provoní.

Vyzkoušeno, super recept, jednoduché a chutné.

:-)<3:yes::yes: stejně dobré a dá méně práce :-K

Právě to peču, znám to jako ražniči do trouby, dala jsem kuřecí maso a přidala žampióny, jen příště musím asi častěji promíchávat, po hodině a půl pečení byly ještě některé kousky brambor nedopečené... ;-( :-?
Jinak jídlo :yes: protože je bez špejlí.

Vypada to dobre .. zkusim :)

Tak jsem vyzkoušela a bylo to moc dobré a rychlé :-p Maso jsem si předem naložila společně s cibulí a poté upekla s bramborami.Podávala jsem jednou se salátem z červeného zelí a řepy a podruhé se špenátem :-8 Určitě zopakuji ;-) Posílám bod i foto :yes:

Využila jsem veškerou uzeninu co jsem našla v lednici, lehké letní jídlo:yes:

Včera manžel ukuchtil,já stihla nafotit :-D Skutečná mnamka :-p,dovolila jsem pridat foto a samozřejmě +27 :yes: :-K

Veronika Novaková 30. 3. 2011 14:05
Je to naprosto skvělé, mňamky:-p voní mi to po celém bytě:yes:

Dneska budu dělat:yes::yes:

:yes:jj,chutnalo;-):yes:

Fotky nemazat, vypadá to krásně a m:yes:uselo i dobře chutnat

doufám,že nevadí,že jsem přidala fotečky,kdyby se nehodily,smáznu je...;-)

Naloženo, navrstveno, upečeno a právě snědeno :-p .
Výborné a dávám +1 :yes::-K

Tento druh jídel mám moc ráda - nenadělá se moc nádobí. :yes::yes: +;-)

:yes:+1:-p

:-p;-):yes:

Recept je super, vyzerá to super a určite aj výborne chutí, len ma metie ten názov. Ražniči je niečo napichované na ihle...ale bodík dávam, lebo to vyzerá veľmi lákavo ;-)

Tento recept dělám už dlouho, jinak už ražniči neděláme. Je to výborné a méně práce.

neregi..nepindá:-D:-D:yes:já si té kategorie vůbec nevšimla:-Oale je fakt,že by to chtělo překategorizovat;-)já nevím..do masa:-O:-?:-D

Petře, ale to by pak i řízek s brkaší mohl být v bramborových jídlech, ptž brambor je určitě více;-).
Váš recept je moc pěkný, ale v bramb.jídlech bych ho nikdy nehledala a to je škoda.
A teď ženy do mě:-D, že neregi prndá.

to je dobrá vychytávka;-):yes:a já se stím babrám na špejli:-D:-Ddalší bodík:-8:-K

A na co chcete tu kategorii změnit, když je tam převaha brambor ?

Hello, promiň ale asi nemáš pozorovací talent, zkus ty dvě jídla porovnat a najít něco společného, to je úplně jiný recept, jen ten název, ale za to snad nemůžu. tyto stránky neznám

Souhlasím, že to není bramborové jídlo, ale vypadá moc dobře. Tu kategorii bych změnila;-):yes:

Nemyslím si, že by to bylo bramborové jídlo. Tento recept stejného názvu je i na jiných stránkách mezi masem např. http://www.mamincinyrecepty.cz/drubez/raznici-na-p...

Musím přidat plusíka, protože známe u nás doma a je to:yes::-p, ale ještě přidávám zeleninku-navíc;-), sice to dělám delší dobu-to bude asi troubou:-O, to nejsem já, ale trouba pečící:-D:-))

Elizo jestli to nebude tím , že jsem taky tchán a máme tchánovský chutě :-D

No to by bylo něco pro mého tchána...:yes: Vůbec mi připadá, že má podobné chutě jako ty, nebo ty jako on...teď nevím...;-)
Ale ode mě bod. :yes:

super...:yes:+1:yes:

Tématické fráze:
ražničí, vepřové ražniči na plechu, ražniči v troubě, ražniči do trouby, kuřecí ražniči, ražniči recept, recept na ražničí, kuřecí ražniči do trouby, vepřové ražniči na plech, ražniči z trouby, recepty ražničí, recept raznici, veprove raznici v troube, raznici recepty, kuřecí ražničí recepty, razneci, recepty na ražničí, výborné ražniči, kuřecí ražniči recept, jak se dela razniči

Suroviny:
brambory, kýta vepřová, klobása, cibule, koření grilovací, sůl, olej

Přidat fotografie receptu