Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce

Na přípravě sulcu není nic složitého, jen je třeba počítat s časem na ztuhnutí v lednici. Hotová huspenina je krásně barevná díky kořenové zelenině, chuťově výborná a navíc plná kolagenu – takže prospěšná pro klouby a chrupavky.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JIMO-MI JIMO-MI

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

Do formy na srnčí hřbet.

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 103 kJ /
503 kcal
Bílkoviny72,13 g
Tuky15,17 g
Vláknina8,55 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,65 g
Sacharidy16,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové nožičky a maso omyjeme, popřípadě opálíme zbytky štětin ohněm. Krok 2: Maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme koření. Krok 3: Vaříme na mírném ohni do změknutí masa, během vaření odebíráme z povrchu tuk a pěnu. Krok 4: Před koncem vaření přidáme očištěnou, na větší kusy pokrájenou zeleninu, na půlky překrojenou, oloupanou cibuli a ocet, dovaříme doměkka. Krok 5: Uvařené maso a zeleninu vytáhneme z vývaru a necháme chvíli vychladnout. Krok 6: Vývar přecedíme, necháme chvíli ustát a z povrchu sebereme naběračkou všechen tuk. Krok 7: Maso nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na kostičky a v míse vše promícháme spolu s vývarem.
Podle chuti opepříme a osolíme. Krok 8: Směs nalijeme do formy na srnčí hřbet a necháme vychladnout a poté ztuhnout v lednici
Sulc vyklopíme z formy tak, že dno ponoříme na chvíli do teplé vody, pak se nám sulc jednoduše vyklopí.

TIP: Domácí zabijačka je tradice. Jaké recepty jsou s ní spojené?

Zveřejněno 30. 9. 2010

Poznámka autorky JIMO-MI

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem, cibulí a octem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6XN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sulc (huspenina) připravený při domácí zabijačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6XN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Sulc je u nás velmi oblíbený, pochutnali jsme si a posílám :yes::-p+

ReceptyOnLine.cz 1. 10. 2010 16:39
Tento recept byl natvrdo zkopírován včetně fotografie z portálu ReceptyOnLine.cz JIMO-MI je podvodník a jen kopíruje recepty z jiných portálů!

Snad proto, aby se měla Jimo-mi k obvinění z kradení receptů a kopírování fotek kde vyjádřit...

všechny zkopírované recepty této uživatelky byly smazány, škoda, byly jistě zajímavé a stačilo smazat jen fotky a do poznámky receptu uvést zdroj...proč ne i tento? a u něj zkopírovaná fotka zůstává?

:-(ježíš, to mě mrzí......a já už se těšila, jaký další šikula se nám to tu vyloupl......možná jen nezná pravidla a neví, že fotky se nekopírují a k receptům třeba psát odkaz na ten původní....

Ještě cibuli a ocet,no nemá to chybu:yes:

No to jsem na to hned dostala chuť...Sulc mám moc ráda, babička do něj dává ještě hrášek :) Ukládám a při nejbližší příležitosti zkusím :)

:-)Znám, dělávám, fotka je jak živá!:-)):yes::yes:

Doma už zabíjačky nerobievame,ale huspeninu máme radi,tak asi urobím:-pDík za ten postup,robila som ju len dva krát v živote a raz bola kalná:-S:-8,tak dúfam že sa podarí:-))

Jimo-Mi:-Kvítej na topáckém webu, kde schází se spousty báječných:-p receptů:-! Ať se Ti tu s námi:-) líbí, podle receptů se prima:-p vaří, těšíme se na Tvou inspiraci:-K:-K:-K

Huspenina:-pta je chutná:yes:z Tvé fotografie báječná:yes:a 6.bodíka posílám já;-):yes:

Nóóóó - pěkná chlapská dobrota- chváááááálíííím !!!;-);-);-)

Sulc miluji,těším se na další dobroty...:-p:-p:yes::yes::yes:

ukládám a bodík letí :yes::-p

Jimo-Mi,neboj..na to přijdeš:-!:yes::-D:-D:-D

I když sulc moc nemusím (můj problém), tak ta fotka je prostě úžasná...:yes::-K

Tématické fráze:
sulc, huspenina recept, domácí vepřová huspenina, domácí zabijačka recepty, výroba domácího sulcu, zabijačkový sulc, domácí výroba sulcu, domaci zabijacka, domácí zabíjačka video, jak se dela sulc, sulc se zeleninou, jak se vari sulc, huspenina, nejlepší sulc, huspenina video, recept na huspeninu sulc, recepty domaci zabijacka, recept na sulc, jak se dělá domácí zabijačka video, zabijačka recepty

Suroviny:
plec vepřová, zelenina kořenová, pepř celý, koření nové koření, nožička vepřová, bobkový list, cibule, voda, ocet, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu