Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková bábovka s vůní skořice a rumu

Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná a voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat do ní můžete i ořechy či rozinky.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 934 kJ /
3 091 kcal
Bílkoviny56,43 g
Tuky108,03 g
Vláknina24,60 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy440,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Změklé máslo a všechny cukry ušleháme do světlé pěny. Zašleháme zakysanou smetanu, vejce a 1 lžíci rumu. Krok 3: Přidáme nastrouhaná jablka a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Vše přendáme do bábovkové formy. Krok 5: Formu přikryjeme alobalem a pečeme na 170 °C (horkovzduch) asi 40 minut, poté alobal sundáme a dopečeme vršek dozlatova. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda se těsto již nelepí. Krok 6: Smícháme lžíci rumu a lžíci mléka. Teplou bábovku vyklopíme a potřeme mlékem s rumem.

TIP: Jak bez problémů vyklopit bábovku

Zveřejněno 15. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka s vůní skořice a rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1VB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková bábovka s vůní skořice a rumu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M1VB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-)<3:yes::yes::-K

Dneska upečeno, manžel s dcérou snědli půlku bábovky, je fakt vláčná a hodně rychlá. Děkuji :):yes:

vypadala dost dobře,ale zkusila jsem ji a už ji dělat nebudu.Slepice si pochutnaly,my ne.Peču bábovky,ale tahle se bohužel neosvědčila:-(

Taková průměrná, celkem dobrá bábovka, když potřebujete něco rychle upéct.;-)

Dnes jsem vyzkoušela a je vážně výborná. Jakože bábovky s manželem moc nemusíme, jsou to takové dávivky :-p Tak tahle je naprosto luxusní :yes:

Ivanko,tak bábovka se povedla a je výborná;-)Bála jsem se,jak půjde vyklopit z formy,ale šlo to samo:-)Posílám bodíka a díky:-K:-!

ja0411: nevidím důvod, proč by to nešlo...špaldovka dodá zase trchu jiný chuťový rozměr, cítím v ní oříšky :-) držím palce a dejte vědět, jak pokus dopadl ;-)

Jéé, já si nevšimla a tady taková nádhera!!:yes:

Ivanko,chci se zeptat - nemám dost polohr. mouky:-(.Dal by se zbytek doplnit špaldovou:-?Ráda bych bábovku zítra zkusila:-):-!

Díky za superrychlou odpověď. Tak teď ještě sehnat rum, a jdu na ní.

jitko, kupuji 200g zakysanku :-)

Bábovka vypadá náramně lákavě. Můžete prosím přidat gramáž té zakysané smetany? 375g, nebo 180 g? Děkuji.

jano, to je senzační zpráva :yes: miluji situaci, kdy vidím, jak jídlo ostatním chutná a obratem mizí ;-) není nic příjemného stát u plotny, snažit se udělat ostatním radost a pak po pár dnech zbytky vyhazovat :-// za fotku i bod s komentářem děkuji :-K

Isahu:-K, bábovka je úžasná:-*, po celém bytě voní skořice a dávám ji tak půl hodiny a pak půjdu umýt prázdný talíř:-D. Opravdu je výborná a určitě jsem ji nedělala naposledy, protože jablek máme dost. Dovolila jsem si přidat fotku a samozřejmě bod:yes:

je to možné, že jsou šťavnatější - navíc každá trouba peče úplně jinak ;-) ale je to pro mě fakt velká čest, kolegu pozdravuj a že za poklonu děkuji :-K

No ba že jo, kolega - Rakušák - přísahal, že lepší bábovku ještě nejedl a to je kuchař s třicetiletou praxí. :D A tomu teda jen tak něco nejede. :) Akorát to teda dycky peču skoro dvě hodiny, to asi že ty jabka jsou dost mokrý..

janazw, fakt :-O:-O:-O:-O no to tak mě moc těší, byl to takový hokus pokus :-8;-), ale u nás pravda zmizela taky obratem...;-)

Byla tak výborná, že na mě nezbylo. :( Dneska zkusím upéct dvě, jestlipak se i na mě dostane. :))

Vypadá moc hezky:yes: S tou zakyskou je určitě vláčná.:yes: Ukládám;-):-*

Hmmmmm....tak takovou "nutnost" bych si dala rict...:-*:-*:yes::yes::yes:

Ivi, takto teda néééé před půlnocí :-D:-D:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
jablková bábovka, jablková bábovka s ořechy, jak spotřebovat jablka, výborná jablková bábovka s ořechy, ořechová bábovka s jablky a rumem, jablková buchta skořice zakysaná smetana, bábovka z jablek, jablková bábovka bez vajec, výborná jablková bábovka, mokrá jablkova babovka, bábovka s jablky, jablková bá, bábovka s jablky bez vajec, jak spotřebovat letní jablka, bábovka ze zakysané smetany, jablková bábovka s rumem, babovka s hodne jablky, jablko skoricova babovka, babovka s rumem, jablková buchta bábovka

Suroviny:
máslo, cukr krystal, cukr skořice, kypřící prášek do pečiva, vejce, smetana zakysaná, mouka polohrubá, jablko, rum, mléko, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu