Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná a voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat do ní můžete i ořechy či rozinky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 934 kJ / 3 091 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,43 g |
Tuky | 108,03 g |
Vláknina | 24,60 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 312 mg |
Sůl | 0,64 g |
Sacharidy | 440,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Změklé máslo a všechny cukry ušleháme do světlé pěny. Zašleháme zakysanou smetanu, vejce a 1 lžíci rumu.
Krok 3: Přidáme nastrouhaná jablka a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Vše přendáme do bábovkové formy.
Krok 5: Formu přikryjeme alobalem a pečeme na 170 °C (horkovzduch) asi 40 minut, poté alobal sundáme a dopečeme vršek dozlatova. Pro jistotu zkusíme špejlí, zda se těsto již nelepí.
Krok 6: Smícháme lžíci rumu a lžíci mléka. Teplou bábovku vyklopíme a potřeme mlékem s rumem.
Zveřejněno 15. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1VB
Moje poznámka
Jablková bábovka s vůní skořice a rumu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1VB
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 5 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 45 minutami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 6 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 8 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 9 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
jablková bábovka,
jablková bábovka s ořechy,
jak spotřebovat jablka,
výborná jablková bábovka s ořechy,
ořechová bábovka s jablky a rumem,
jablková buchta skořice zakysaná smetana,
bábovka z jablek,
jablková bábovka bez vajec,
výborná jablková bábovka,
mokrá jablkova babovka,
bábovka s jablky,
jablková bá,
bábovka s jablky bez vajec,
jak spotřebovat letní jablka,
bábovka ze zakysané smetany,
jablková bábovka s rumem,
babovka s hodne jablky,
jablko skoricova babovka,
babovka s rumem,
jablková buchta bábovka
Suroviny:
máslo,
cukr krystal,
cukr skořice,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
smetana zakysaná,
mouka polohrubá,
jablko,
rum,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (21)