Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vanilka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie225 kJ /
54 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky0,14 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu prořízneme, naplníme šunkou, sýrem, a marinádou z prolisovaného česneku, francouzské hořčice a drceného rozmarýnu. Marinádou též bohatě potřeme povrch pečínky. Krok 2: Za občasného polévání pečeme hodinu a půl, až se maso rozpadá. Omáčku připravíme ze spařených sušených hub, které podlijeme vývarem s bujónem a opepříme. Na závěr zahustíme škrobovou moučkou. Pečínku krájíme na plátky a podléváme houbovým sósem. Podáváme s domácími bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!

Zveřejněno 24. 10. 2010

Poznámka autorky Vanilka

Recept mám od švagrové, stejně jako čerstvý rozmarýn, který si sama pěstuje:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQMO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VQMO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Krása, dala bych si hned :-p:yes:

+8 :yes::-p:-K

Díky za připomínky a za bodíky. Plec je možná šťavnatější, ale také prorostlejší a děti ji potom nejedí. Nicméně v této úpravě není ani ta kýta suchá.:-p

:yes::yes:

Krása a jistě dobrota!;-);-);-)

Co na to říct? Prostě paráda, která u nás bude jistě chutnat. :-p

pěkný receptík,krásná barva,hned bych si dala :-p:yes:+1

krásná barvička sosu :yes:, možná bych to pekla už s těmi houbami, co ty na to?;-)

Vanilko, to vypadá dobře, já bych možná dala ještě víc česneku a určitě cibuli, to mi přijde k pečínce takové, že to tam patří:-p Jinak máš moc pěknou šťávu, na ty já jsem zatížená. Dávám ti 4.bod:yes:

Taky bych použila plec, jinak super recept:-p:yes:

:yes: +

:-p:-p Ta barva té omáčky či sosu je perfekt.Já bych použila spíš plec,je šťavňatější,ale to je věc názoru.;-):-)

Tématické fráze:
houbovy sos, vepřová pečeně se sosem, eta pečínka kuchařka, pecínek, houboví sos, pečinka, pečínka eta, pečínka eta recepty, sos pod vepřovou pečeni, pečený králik se sosem, veprovy platek s houbovym sosem, vepřové s houbovým sosem, sos na vepřovou pečeni, veprova pecene se sosem a houbami, kyta z rozmarynem, veprová roláda ze sosem, pečínka na česneku s houbami, pečeně s rozmarýnem recepty, pečínky, vepřová kýta rozmarýn

Suroviny:
kýta vepřová, česnek, hořčice dijonská, rozmarýn, šunka, sýr uzený, houby sušené, bujón, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu