Žloutkové řezy I.
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 647 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,61 g |
Tuky | 375,40 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 525,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C.
Krok 2: Až se těsto upeče a vychladne, uděláme krém.
Krok 3: Škrobovou moučku (Solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedláme.
Krok 4: Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svaříme.
Krok 5: Vmícháme škrobovou moučku, krátce povaříme.
Krok 6: Hrnec s krémem postavíme do studené vody, občas zamícháme.
Krok 7: Až krém úplně vystydne, začneme míchat máslo do pěny, krém k tomu přidáváme po lžičkách.
Krok 8: Když máme hotový krém, potřeme jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopíme.
Krok 9: Dále uděláme polevu: vezmeme moučkový cukr a smícháme ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké.
Krok 10: Povrch řezů potřeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Moje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Nejnovější recepty
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 45 minutami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 15 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 15 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 18 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 1 hodinou
Borůvkové muffiny
tara23 před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 2 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 2 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 3 hodinami
Kapustový prejt
magdalenka před 4 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 4 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 6 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 13 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové řezy,
žloutkové řezy z listového těsta,
žloutkové řezy pro začátečníky,
recept na žloutkové řezy,
žloutkové řezy video,
žloutkove řezy video recepty,
žloutkové řezy recept,
krém do žloutkových řezů,
žloutkový řez,
krém na žloutkové řezy,
žloutkovy řezy,
pravé žloutkové řezy,
zloutkove rezi,
krem ze zloutku,
zloudkove rezy,
recepty žloutkové řezy,
žloutkové kostky,
žloutkový řezy z lístového těsta,
ten cz zloutkove rezy,
žloutkové řezy krém
Suroviny:
těsto listové,
solamyl,
mléko,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (16)