Vánoční perníkové dárečky
Voňavé perníčky pečeme hlavně před Vánoci a k snědku. V tomto receptu se však můžete inspirovat a upéct si pod stromeček betlém z perníkového těsta, který provoní celý obývací pokoj. Jeho tvoření si určitě i s dětmi užijete.
Suroviny pro 1 dávka
1 celý betlém + těsto na další cukroví
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 422 kJ / 7 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,48 g |
Tuky | 135,24 g |
Vláknina | 30,60 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 554 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 1 402,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny společně pořádně smícháme a uhněteme těsto. Není nutné jej nechávat odpočívat, může se z něj hned péct.
Krok 2: Z rozváleného těsta vykrajujeme libovolné tvary nebo postavy k vytvoření betlému. Tvary přeneseme na plech vystlaný papírem na pečení a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7-10 minut.
Krok 3: Na polevu dáme do šlehače nejprve bílky a jakmile jej zapneme, přisypáváme moučkový cukr (přidáváme podle potřeby a hustoty). Barvit můžeme potravinářskou barvou nebo gelovou cukrářskou.
Zveřejněno 20. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční perníkové dárečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMqV
Moje poznámka
Vánoční perníkové dárečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XMqV
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 11 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 6 minutami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 2 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 9 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 16 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 18 hodinami
Tématické fráze:
perníková miska,
vanocni cukrovi darecky,
perníkové misky,
pernikovy kosik,
perníkové vánoční cukroví,
vanocni pernikove betlemy,
vanočni chaloupka z perníku,
vánoční cukroví - dárečky,
perníkové krabičky,
pernikove darky,
zdobení perníkové chaloupky,
vánoční betlém z perníku,
vanocni pernikove chaloupky,
betlém z perníku,
vánoční perníkový betlém,
vánoční betlém perníkový,
jak udelat pernikovou krabicku,
jak udělat domácí betlém z papíru,
mail foto-darecky.cz loc:cz,
pernikove betlemy
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
med,
vejce,
máslo,
koření do perníku,
prášek do perníku,
prášek do pečiva,
rum,
kůra citronová,
kakao,
cukr moučkový,
bílek,
potravinářské barvivo
Komentáře (23)