Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoláda domácí

Domácí čokoláda potěší malé i velké. Připravujeme ji hlavně na Vánoce, ale i v průběhu celého roku, když na ni dostaneme chuť. Pokaždé si ji můžete připravit jinak, pro nespočet chuťových variant použijte to, co máte rádi.

Hodnocení receptu je 4,2 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

issa88 issa88

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby tuhnutí.

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby tuhnutí. )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 141 kJ /
5 531 kcal
Bílkoviny48,00 g
Tuky331,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 960 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy579,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme vodní lázeň - do hrnce dáme vodu, přivedeme ji k varu, necháme probublávat. Krok 2: Na hrnec s vodou postavíme skleněnou nebo nerezovou misku, případně hrnec s tenkým dnem, do kterého dáme suroviny. Krok 3: Do misky nebo hrnce dáme na bílou čokoládu cukr, ztužený tuk a sušené mléko, necháme rozpustit a důkladně rozmícháme. Krok 4: Pro přípravu tmavé čokolády postupujeme stejně, jen přidáme kakao, Solamyl a příchuť (nemusí být). Krok 5: Formičky na čokoládu vypláchneme studenou vodou a plníme teplou směsí, kterou jsme připravili nad vodní lázní. Krok 6: Naplněné formičky dáme ztuhnout do chladu.

TIP: Co se zbytky čokolády

Zveřejněno 21. 12. 2010

Poznámka autorky issa88

Hotovou čokoládu nedáváme ztuhnout do lednice. Rychlým zchlazením by mohl nahoru vystoupit ztužený pokrmový tuk (na povrchu by byly viditelné bílé čárky).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoláda domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz7p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoláda domácí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz7p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Martina Zimmermannová:
Já se vám tedy rozhodně smát nebudu:-K
To, čemu vy říkáte křupání, mně přijde jako "písek" v čokoládě a z tohoto důvodu se domácí čokoládě, i v čase vánočním, vyhýbám jako čert krucifixu:-8
Cukru je tam totiž tak velký podíl, že i kdyby byl použit jiný než 100%ní ztužený tuk, tak se cukr v malém procentu vody v tuku obsažené nerozpustí a nerozpustí i kdyby sám chtěl...; ...ale to patří k takto dělané čokoládě

Martina Zimmermannová: Pokiaľ do nej dáte orechy, kokos a pod., tak to sa samozrejme nerozpustí, a bude to křupat.;-)

Martina Zimmermannová 30. 12. 2014 21:49
Dobrý den,
Všichni říkáte, jak máte domácí čokoládu výbornou. Budete se mi smát, ale dělala jsem ji několikrát a měla jednu velikou chybu: křupala. Asi se nerozpustil dobře cukr nebo co. Chtěla bych se zeptat, co jsem udělala špatně. Jakou dělám chybu? Zkoušela jsem i jiný recept a stejně, čokoláda mi prostě křupe.:-? Děkuju za radu.

Poprvé jsem dělala zdravou a výborná, pěkně s kakaovým máslem. Je hutná a zároveň jemňoučká. Recept na www.dify.cz/cokolada-z-prirodnich-surovin-zn-bez-.... Jo a místo cukru je tam med :)

Pravidelně děláme bílou i tmavou čokoládu a je DOKONALÁ :yes::yes::yes::yes::-O:-8:-8:-8:-8:-)

jaja: Kávová je lžička né lžíce!

Nějakou takovou (tmavou) dělávala mamka na Vánoce, ani nevím, proč už nedělá. byla dobrá. :-p

čokoláda 8. 4. 2013 16:27
skusím to udělat a uvidím:-/:-

babi Lída 21. 12. 2012 23:59
Myslím, že na čokoládě nejde nic zkazit - mám za celý život více receptů a liší se (při přepočtu na stejné množství tuku) až 2,5 x větším množstvím cukru a 0-5 dkg pudingového prášku či bramborové moučky). Hlavně nesmí být tuk moc horký, spíše jen teplý. Když hmota tuhne, jde znovu rozehřát. Já plním do papírových košíčků, pro děti dám na polotuhé lentilku nebo želé nebo barevný cukr, pro dospělé do tekutého vložím 1/2 lžičky polotekuté hmoty z hrubě mletých ořechů, cukru a rumu. Po ztuhnutí jde z košíčků hezky vyloupnout, ale uchovávám v lednici.

Ladislav (neregistrovaný/á) no chybka to byla v receptu je ztužený tuk

Pavla:
Taky hrudky....Nebyla chyba,že jsem použil máslo?:-8

Stefi: a dala jste 100% ztužený tuk?

Mně se ta bílá čokoláda nepovedla :-( asi sem někde udělala chybu. Cukr jako by se mi "nerozpustil" měla jsem tam hrudky :-(

jsou to polévkové

jaja: Můj recept to není, ale podle množství surovin si myslím, že to budou lžíce polévkové.....;-)

Tématické fráze:
čokoláda recept, čokoláda do formiček, recept na čokoládu, čokoláda do formiček recept, jak udělat čokoládu, domácí bílá čokoláda, recept na čokoládu do formiček, recept čokoláda, jak uvařit čokoládu, domácí bílá čokoláda recept, recepty čokolada, jak se děla čokolada, domácí bila čokoláda recepty, recept čokoláda do formiček, výborná domácí čokoláda recept, domacicokolada, výborná domácí čokoláda, cokolada recepty, jak se vaří čokoláda, domácí čokoláda bílá

Suroviny:
cukr moučkový, tuk ztužený, kakao, moučka bramborová, cukr moučkový, tuk ztužený, mléko sušené

Přidat fotografie receptu