Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie512 kJ /
122 kcal
Bílkoviny1,65 g
Tuky8,58 g
Vláknina6,83 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet necháme rozmrazit a důkladně osušíme. Máslo smícháme s česnekem, solí a nasekanou bazalkou. Směs natřeme na filet. Krok 2: Dáme na plech s pečicím papírem, přidáme cherry rajčata, pokapeme olivovým olejem a dáme do trouby předehřáté na 225°C na cca 15 minut. Podáváme s kopečky šťouchaných brambor a polníčkem.

Zveřejněno 11. 1. 2011

Poznámka autorky isindy

Tato ryba u nás není příliš známá, koupila jsem ji na doporučení majitelky nedaleké nově otevřené rybárny. Maso je velmi jemné, pevné a opravdu výborné. Cena je cca 280Kč/1kg.

Pro zajímavost přidávám i foto této krasavice, na talíři vypadala podstatně přátelštěji :) Tato ryba patří stejně jako např. jeseteři k dlouhověkým druhům, dožívá se až 150 let a díky tomu je jejich lov přísně regulován (samice dospívají až po 33.roku života). Žijí až v hloubkách až 1 400m. Je tedy možné, že jsem na talíři měla kousek starší než jsem já sama, možná i starší než je moje mamča :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEnr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Červenice obecná s bazalkovo-česnekovým máslem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEnr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Kohut Miloslav 2. 1. 2015 12:19
Dobrý den,
je mi jasné, že vám chuť nezkazím. Snad láska k vaším dětem přebije chuť na tu rybku. Jedná se o silně ohrožený druh, lovem skoro vyhubený. Tato až 100 let žijící ryba, evolučně nepočítala s tím, že její populace může být decimována pomocí těžké techniky........hloupá ryba. Vaše děti už ji ani neuvidí.

HankaTau: tehdy jsem ji náhodou koupila v rybí speciálce, kterou u nás otevřeli a po pár měsících zase zavřeli...od té doby jsem na ni bohužel nenarazila...

Isi,prosím o info,kde je ta rybárna kde se červenice dá kopit? Jedno z nejlepší rybích masíček.:-p Děkuji

:yes: to vypadá na úžasnou dobrotu:yes::-K

krásné...+:yes:

spagetko, jen abys nezaplatila několik tisíc za rybku:-O:-)), když se ptal, jestli si ji opravdu vezmeš;-)

Marti - u nás je prodejna drůbežích a rybích specialit a je tam velmi ochotný personál, jasně že nemaj všechno na skladě, ale mě se líbil ten dnešní přístup, kdy jsem se na tohle zeptala a k mému překvápku:-O jeden prodavač řekl, jé já vám to seženu, nechte mi spojení, ale fakt si to vezmete? :-O, takže proč ne, takhle se udržujou spokojení zákazníci:yes: (protože tam bylo dost lidí, nepředpokládám, že se jen tak vytahoval)

Tak tuto obludku bych opravdu nechtěla chytit :no:ale recept vypadá velmi dobře :yes:

Martino, zkus teda nějaké rybí speciálky - v běžném Tescu, Bille atd. to neseženeš, to je fakt....ale když i Jablonec ví, o co jde a dá se tam sehnat, Brno jistě nebude pozadu ;-)

To ano, ale to už nebude ono:-(

Martino, určitě můžeš nahradit jinou bílou - mořský ďas, mořská štika - to bývá k sehnání dost běžně :-)

Ivi, to je paráda:yes:

Danielo, to musela být ale přítulná obludka :-D - nerada bych to potkala jinak než na tom talíři ;-)

Spagetko, jistě to stojí za to ;-)

Ta ryba vypadá jak vylovená z mořského akvária:-O Tu tady těžko seženu:-8

Tedy Dani, ty máš taky zážitky :-O:-D:-D:yes:,
Ivi - hurááá - v rybárně ji sice momentálně neměli, ale prodavač ví o zdroji, tak jestli neke....pošle mi SMS-ku ;-):yes:

Ivanko, mas obrovsky bod. Nerada mrazim ryby, ale pri poslednim vyletu na Golfsky proud jsem chytila rybu Cobia. Take je to prehistoricka ryba a vetsi priseru jsem jeste nevidela, ale to masicko.... Vypada stejne jako na tvem obrazku, velke, pevne kusy bez kosti a krasne stavnata. Udelam ji podle tveho receptu a dekuji za inspiraci. PS: Ta ryba byla od hlavy po ocas vetsi nez ja na vysku...:-D:-D:-D

všem děkuji za milé komentáře :-K, doporučuji vyzkoušet :yes:

měla jsem v plánu s 2. filetem vyčarovat zítra něco dalšího, ale syn se po návratu ze školy tvářil na ten recept tak zasněně :-8, že jsem neměla to srdce mu ji upřít :-8, vaření proběhlo podruhé a máme po kamarádce ;-)

Takovej pěknej bubák, ty modré nevinné očička, vrahu! :-)):-))

jááj:-O toto je rybá?? toto je spíš mořský bubák, ne?:-O
na talíři vypadá přátelštěji:-p....o hodně více přátelštěji:-p:-p....úúžasně žrátelněji:-p:-p:-p...až z toho na mě přišel Pavlův reflex:-)):yes::yes:
p.s. čert aby tě babo vzal...a nedá pokoj:-D

:-OTen název také slyším prvně;-)Príma recept a nádherně popsaná rybka:-*+11 i za krásné fotky:yes::-K:-K

Krásné foto, lákavé jídlo, ale asi dost drsná ryba, když se musí "lapat" v helmě:-D:-D:-D

krása:-K:-p:yes::yes:

Ta rybička je strašně roztomilá, tváří se jak miminka, když dělají podkovičku...:-p:-)

To je krásná obluda ! Zvolila jsi skvělou přípravu :yes::-p+

červenice:-Oto jsem ještě nikdy neslyšela a hlavně bych tedy vůbec nehádala,že jde o rybu;-),ale dle fotek rybička super,ráda bych jí ochutnala,uvidíme zda se mi podaří sehnat.;-):yes:+1:yes:

:-*:yes:

Máš pravdu, ta na talíři vypadá sympatičtěji :-p:yes:;-)

Ivi,určitě stojí za vyzkoušení,:yes::yes:ještě nikdy jsem neslyšela takový název ryby a díky za přiblížení jejího výskytu a zajímavosti.Pokud seženu ,určitě se do toho pustím.Doma mám na mrazáku candáta -tak když tak poslouží on....:-)):-)):-))+bodík

Isi, tak po tom se mrknu za chvíli ve městě ;-):-p, nakonec nekupuje to člověk denně že jo :-p:yes:

isu,díky..v mrazu čeká okouník mořský,tak ho nenechám dlouho čekat;-):-D:-D:yes:

Tématické fráze:
gdoule, gdoule foto, gdoule recepty, sépie recept, gdoule pěstovaní, limanda drsná, sépie recepty, zubatec recept, ryba červenice, orange roughy, recepty mořský das, gdoule recept, limanda drsná recept, mořský ďas recepty, mořský ďas recept, zubatec ryba, recept sepie, ryba zubatec, gdoule obrázky, limanda drsná recepty

Suroviny:
červinice obecná, máslo, sůl, česnek sušený, bazalka čerstvá, olej olivový, rajče cherry

Přidat fotografie receptu