Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vinná sekaná

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 507 kJ /
1 555 kcal
Bílkoviny153,71 g
Tuky77,68 g
Vláknina13,98 g
Cholesterol 943 mg
Sodík 2,42 g
Sůl5,67 g
Sacharidy56,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso dáme do mísy, zalijeme malým množstvím vody, osolíme, promícháme a necháme odpočinout tak 15 minut. Krok 2: Mezitím si namočíme kousky rohlíku do mléka, po chvilce vyždímáme a přidáme k masu, dál doplníme oregánem, vejci, cibulí nakrájenou najemno, česnekem nařezaným na plátky, pažitkou, opepříme a rukama uděláme masové těsto, to rozdělíme na 2 kusy a oba rozmačkáme na placky. Krok 3: Na 1 placku doprostřed rozložíme plátkový sýr, na něj položíme vinnou klobásu, kterou ohneme na dvojito, nebo můžeme rozříznout a dát vedle sebe, druhou plackou z masa přikryjeme a vytvoříme tvar sekané. Přendáme do pekáčku, potřeme olejem, podlijeme 200 ml vody a dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme 50 - 60 minut, během pečení poléváme vypečenou tekutinou, nebo vodou a pak už jen nakrájíme.

Zveřejněno 14. 1. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Od svátků mi zbylo kus vinné klobásy v mrazáku a pro 2 osoby by jí bylo k obědu málo, tak mě ťukl tento nápad a bylo to chuťově dobré.

Přílohu jsem zvolila Patates brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92PZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vinná sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/92PZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

spagetka:Ladi, fotka je pěkná a je dobře, že jste si pochutnali:-K:yes:

Jani, v týdnu jsem dělala sekanou s vinnou klobásou, využila jsem nápad Hanky (viz podobný recept) dát ji do srnčího hřbetu. Původně zamýšlený špenát jsem v mražáku neobjevila:-O:-D, tak jsem musela okořenit podobně jako ty, i když trošku jinak - já kořenila oreganem, petrželkou, libečkem, česnekem. Sýr jsem nedávala, chtěla jsem to mít trošku lehčí. Moc nám to chutnalo :yes::yes::yes: a přidám foto, ju?

:yes: super:-p:-K

maris, u nás, ikdyž je to hodně zvláštní, že právě u nás:-D:-D, lze koupit pořád čerstvá;-)

Bibi, to je bomba!! Vinná klobása je u nás hodně oblíbená!:-p:yes:

Bibi, to je dobrý nápad s tou klobásou:yes: to musím někdy vyzkoušet:yes::yes: +

:-p:-*:yes:

Tak to se mi moc libi:yes:

Bibi něco podobného dělám a je to dobrota:-p+bodík

Terezko:-) u nás taky, ale Bibinka píše, že jí zbyla od svátků, mně to neseplo, že určitě v mrazáku, protože jinak by tak dlouho nevydržela;-):-)

:-p:yes:

Maruška, u nás dostať vínnu klobásu, ale aj surové klobásky po celý rok:-O

Maris, přesně tak a to hluboce v mrazáku;-)
Špagetko, díky:yes:

To je potom jiná;-):-))

Maris, já myslím, že ji Bibinka měla v mražáku;-) - mám pravdu, Bibi? ;-)

Tématické fráze:
jak dlouho péct vinnou klobásu, jak dlouho péct sekanou, sekaná z mletého masa recept, sekaná, vinné klobásy do mrazáku, sekaná z vinné klobásy, sekaná s vinnou klobásou, vinná klobása do mrazáku, jak péct vinnou klobásu, vinná klobása v mrazáku, jak dlouho péct vinné klobásy, vinná klobása v troubě, jak dlouho se peče sekaná, mleté maso recepty, jak dlouho péct klobásy, vinná klobása jak dlouho pect, lze dát vinnou klobásu do mrazáku, sekaná s klobasou, sekaná z mletého masa, mletémaso a vinná klobása

Suroviny:
maso mleté mix, klobása vinná, sýr tvrdý, voda, mléko, strouhanka, koření oregáno, rohlík, vejce, cibule, česnek, pažitka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu