Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě

Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, a proto se s ním dobře pojí pikantní marinády a křupavá těstíčka. Tentokrát jsme se rozhodli dát dohromady maso i přílohu, a tak pro vás máme recept na kuřecí střapačky v bramborákovém těstě.

Hodnocení receptu je 5,0 (136×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 721 kJ /
650 kcal
Bílkoviny85,26 g
Tuky10,92 g
Vláknina9,42 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy49,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso nakrájíme na kousky a osolíme. Krok 2: Nachystáme bramborákové těsto, každý podle svého zvyku a chuti. Brambory oloupeme, rozetřeme nebo jemně nastrouháme, přidáme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, trochu hladké mouky a promícháme. Těstíčko má být středně husté. Krok 3: Kousky masa obalujeme v hladké mouce a každý kousek potom obalíme v bramborákovém těstě. Krok 4: Smažíme na rozehřátém oleji ze všech stran dorůžova. Krok 5: Jako příloha je vhodná zelenina, podle chuti a zvyku.

TIP: Jak smažit zdravěji

Zveřejněno 24. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kokX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kokX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (131)

:-)<3:yes::yes::-K

Skvělý nápad, jak vylepšit známý recept... Pochutnali jsme si. Přidávám fotku, děkuji a přeji hezký den!

Martina246: děkuji :-)

Taky tohle vařím je to výborné :-)

Já tuhle mňamku už dělám léta...obaluji celé kuřecí plátky.Výborná je i vepřová kotleta.Jako doplněk salát z čínského zelí...mňam:-D

majka: prosím, jak děláte ten salát z čínského zelí? děkuji Lenka :-p

Zobrazit starší odpověď

moc dobré<3

tento víkend mám kamarádky na návštěvě takže už vím co budu dělat !!!:-) díky za skvělý Tip:yes:

Moc dobré,plátky jsem ale všechny naložil do těsta a potom je smažil.Je to snažší než každý zvlášť namáčet.<3

To vyzkouším a přidám foto s hodnocením!

Honziiik::-p;-)

Určitě je to výtečné jídlo,znám ho již řadu let,kdysi se dělal z vepř.masa(nejlépe kotlety bez kosti)jako Pelhřimovský řízek z dob kdy nebylo k dostání rozporcované kuře,ale po revoluci jakmile bylo všude dost kuřecího masa se začala dělat obdoba známá jako kuřecí prsa v bramboráku.Ale ať varianta ta,či ta je výborná... :-)

E.v.k.a.: To mám radost :-). Jassně, klidně i krůtí maso :-)

Tvořím střapačky dle Vašeho receptu, ale používám krůtí maso. Opravdu je to skvělá mňamka. Můj muž si je oblíbil a vždycky se celý rozzáří, když je vidí na talíři :-). Chutnají i celému okolí. Uděluji bod. :-)

pazderka83: Děkuji, mám radost :-)

Podle kladnych komentaru jsem delala z dvojite davky a neprohloupila jsem.Jsou vynikajici :yes: :-*

Sejbova: Super nápad s tou cuketou!! :-)

Tyto střapačky jsem již několikrát vyzkoušela a jsou opravdu výborné:yes:, naposled jsem místo brambor dala cuketu a bylo to moc dobré.

V_anesskaaa: díky;-)

Moc dobre:yes:

alus.s: Jéé, díky! Už dlouho jsem je nedělala:-)

dnešní večeře, vynikající pochoutka :-p :yes:

Milka: zkus, já asi taky něco takového dneska uklohním;-)

Vypadá to skvěle,hned vyzkouším :yes::yes::-K

Mirusha: I tak se to dá. Já obaluji v mouce, aby na tom lépe drželo to těstíčko;-)

Dneska byly střapáčky k večeři a :yes: jsou krásně šťavnaté, oproti klasik Ondráši...Akorát jsem si trošku ulehčila práci, kousky v mouce neobalovala a rovnou je hodila do mísy k těstu a lžící pak rovnou kupila na pánev :-) Určitě si tahle dobrota zaslouží další bod ;-)

kitulinecka: no, právě, že jen vypadá, na takové drobnůstky nejsem moc zběhlá:-))

ta ředkvička vypadá jako beruška s ocáskem:-D

luxusní pochutnáníčko...:yes::yes:,díky za recept..bodík přidělen;-)

marcik: díky!! To jsem ráda, že to bylo dobré;-)

tak Jani, na víkend jsem měla v plánu kuře, pak jsem si vzpoměla na tento recept. vykostila jsem dvoukilové kuře a smažila a smažila...stálo to za to, rodina si pochutnala a i druhý den jsou kousky výborné:yes:bodík jsem už dala a tak přidávám jen foto;-)

Daniella O.: to já fakt neposoudím.;-) Každopádně, dělala jsem Ondráše i tohle a rozdíl v tom určitě je;-) A pak myslím, že jsi viděla nedávno, že tolik příznivců tady zase nemám;-)

Nevim, ale tohle je klasicky rizek " Ondras ", nakrajeny na male kousky. Stejne testo, pouze krajime na mensi kousicky...., vstrebame vice oleje...Recept s uzenym masem a jemnym testickem je jiny :-K. Ondras uz tu byl davno pred timto receptem a zdaleka nedostal tolik bodu. Opravdu tolik zalezi na nazvu?????? Hodnoti se recept nebo autor ????

marunda: díky moc, Petro;-)

Jani, vynikající a přidávám foto:yes:

tygricekj: strašně moc děkuji za vyzkoušení a ta fotka je opravdu nádherná!!!!:-O Zároveň děkuji všem, kteří zkoušeli a přidali foto!:-)

Jani úplně výborný receptík:-p dnes jsem dělala k obídku:-D je to rychlé a opravdu výborné,naskakovali nám až boule za ušima:-8 přikládám fotečku a samozřejmě bodík:yes:

Jani, to jen decentně!!Já to můžu také jen salátkem,ale zbytek rodinky by na to koukal,že jim něco chybí,to víš jsme žravý!!:-D:-))

janatka ještě brambory?:-O Tak to bych praskla!!:-D

No jo zase jeden receptík super!!!U nás ještě malinko k tomu šťouchaných brambor s cibulkou a petrželkou.:yes::-p:-K

Tohle znám pod názvem Ondráš;-) Ale ne z kousků, ale obalí se celý plátek masa. Většinou dělávám z kuřecích prsou;-)

Jani,:yes:tak to musí být dobrota.:-p:-p:-p

Leni..no, co říct:-/ Snad, že držím palce;-)

Jani nedělám:-(bylo mi doporučeno i lékařem:-(takže musím abych mohla mít to,po čem toužím:-8

Leni, řeknu to spisovně.:-S Si děláš "řiť"?:-O

Jani shazuji to špekaté tělo:-D:-D

Leni, proč ne?:-O

Sakra:-Sškoda že teď nic takového nemůžu;-(ale uložím na časy až budu moct:-D:-D+:yes:

Corall+Emmy 30.9.2006 já děkuji za každé foto a za každého, kdo vyzkouší! :-)

Ahoj Jani dneska jsem uskutecnila tvuj recept,dobrota neskutecna a velmi jednoduche jidlo. Vse se snedlo a u nas zarazen o v jidelnicku.

Posilam foto i kdyz nic moc

Sodovka, šťastný to člověk:-S...:-D:-D:-D:-D:-D, ale přeji mu to!!!;-)

Jani, mého manžela když chytí žravá, tak jí i o půlnoci. :-D A přitom je štíhlý. Vůbec nesnídá. Jenom kávu s mlékem a cigaretu. :-)) Začíná jíst až odpoledne a nejvíce mu chutná zejména večer a v noci. :-D Takhle se stravuje celý život a v životě neměl problémy s váhou a ani jiné zdravotní potíže. Je to šťastný člověk. :yes: Střapačky i ostatní chody jsme papkali 2 dny. Já jsem si něco vzala i do práce. :-))

Danko, tak to jsi měla teda papáníčka!!! :-D :-D

Minulý týden jsem z jednoho kuřete udělala 3 chody + polévku. :-)) Stehýnka jsem naplnila rohlíkovo - ořechovou náplní a upekla. :-p Náplň jsem nacpala pod kůži. :yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/3079-pecene-kure-s...
Z prsíček jsem udělala kuřecí střapačky, které jsou vynikající a velice šťavnaté. :-p :yes: Protože mi zbylo bramborákové těsto, tak jsem do něho přidala ovesné vločky a udělala křupavé bramboráky s ovesnými vločkami. :-p :yes: http://www.toprecepty.cz/recept/17201-krupave-bram...
Z páteře, krku, dalších kostí a kůží jsem udělala polívčičku. ;-) Jani, zásluhou tvého receptu jsem měla vlastně 3 chody a ještě polévku. U nás z pečeného kuřete nikdo nechce prsíčka. Jsou suchá. Proto jsem kuře rozporcovala a prsíčka vysmažila v bramborákovém těstě. Byla jich plná mísa a jsou vynikající :-p :-p :-p Posílám +49. :yes:

Amálko, děkuji za vzájemné obohacení!!:-D Jsem ráda, že chutnalo;-)

Janka, rodina si veľmi pochvaľovala včerajšiu večeru: tvoje kuracie strapačky:-D Obohatila si náš jedálniček, dovoľ mi obohatiť tvoj recept o fotku, ako sa to podarilo mne. :-K Strapačky som robila z vykostených stehien, zdajú sa mi šťavnatejšie;-)

Jani supééér!!! :-D;-)

Dnes jsem vyzkoušela, výýýýýýbornéééééééé, všem chutnalo, masíčko jak mandle.....měkounké, šťavnaté !:-):yes:

Corall+Emmy 30.9.2006 díky a budu se těšit;-)

Ahoj na tenhle uzasny recept jsem narazila nahodou a hned ukladam a v nejblizsi dobe udelam,posilam bod a dam pak vedet ale vypada to uzasne

indulina28 zkus, moc dobrá mňamka!!;-)

hm skusim to mam rada takovy jidla davam 45ty bodik;-)

:-O:-O:-O jednohubkový oběd..:-*:-*:-*:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Milco, to je supéér, co si myslíš, ještě ty mladé strčíme do kapsy, ne? :-D Budu se těšit a pokud budeš potřebovat pomoc, zajdi na pokec, holky pomůžou!!

Samozrejme, že sa vrátim na tvoju stránku, a moc-moc díky za tipy. Pokúsim sa zaregistrovať, ešte som to nikdy nerobila. Mám počítač iba dva mesiace, a teraz sa podrž: som 62 ročná dôchodkyňa. Moc ti fandím, si prima kočka.:yes:

Takže Milco, pokud se sem vrátíš, taky tady mi Mirečka vybrala pro tebe nějaké receptíky. Snad si vybereš;-)http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=%C...

http://kastrulek-recepty.blog.cz/0910/kure-na-zele...

Holky, moc děkuji. Milco, já zrovna ten římský hrnec nevlastním, takže asi nepomůžu, ale vrátím se k tomu komentáři, pokusím se ti něco najít zde na Topreceptech. Kdybys byla zaregistrovaná, poslala bych ti to do os. vzkazů.
Rebi, ty se holt nedíváš, no:-D

Remková:-O:-O:-Ojak to,že o téhle dobrotě ničehož nevím:-O:-?:-D:-D:-D
dávám krásný 40.bod:yes::yes::-Ka ukládám k vyzkoušení;-):yes::yes:

Si bezva kucharka, nemáš nejaký dobrý recept na zapečenie mäsa so zeleninou v rímskom hrnci? Poraď, ak máš niečo osvedčené. Nedávno som ho dostala do daru a teraz len tak sama od seba skúšam všeličo piecť v ňom. Uvítala by som niečo s bravčovým, alebo hovädzím mäskom. Dík. ;-)

Jani, vynikajúce, fotky krásne, u mňa máš 10 bodov :-):yes::yes:

kamila29 díky, taky myslím, že to vypadá super na talíři, ta sousta;-)

Včera k večeři a bod jako hrom. V podstatě nic nového, ale udělat velikosti soust je bezva nápad, krásně se to propeče :yes: a k tomu spousta zeleniny - hmmm :-8. Děkuji

Amálko, budu moc ráda, když vyzkoušíš a věřím, že bude chutnat!!:-)

Janka, nemôžem si pomôcť, musím ti ten 37. bodík dať. Tento recept si to fakt zaslúži. Robím rezne v zemiakovom ceste, postup je trochu iný, ale toto je skvelý nápad:yes::-))Recept si ukladám do obľúbených a ďakujem:-))+37:yes::yes:Vyskúšam čo najskôr:-p

Vlasticka;-):-p

v neděli se po nich jen zaprášilo :-K:-K:-K moc dobré:-p

Jednoduhé, rychlé a Výborné :yes::yes::yes::-D

srettka, no vidíš?:-//, jak jen mohlo? :-D :-D

toto mě ouplně uteklo:-O no kráása a jak líbezná:-p:yes::yes::yes:

Karin, tak ať chutná;-)

Tak teda Jani zase jedna super bašta,na neděli mám zase dobrý tip na obídek,díky.

No to bych si tedy zobla ráda tohoto.:-p:-p:yes:

Jani, Makro se nekamarádí s bleskem, mně to tedy moc nejde, tak jestli to není tím;-):-)

Halo vy dve, ja netuším ani o čom je reč! Ja len stisnem taký čudlík!:-D

Tak to bych byla pěkně vytočená:-!

Ivi, ze 7 cm, ale ať dělám, co dělám, dnes na to "podělané" těsto nemůžu zaostřit.:-(( Teoreticky vím, že je to světlem, tak zkouším na jiný oběkt a ok!! jen na to těsto ne:-((. Taková ptákovina! :-D

Jani, zkus zjistit, z kolika cm ti fotí makro, já mám nikon-už je potřetí v opravě v záruce a ten mi fotí z 10cm, před týdnem jsme si s manželem koupili Canon a ten makro fotí už ze 3cm

marunda dokonalý, nedokonalý, zdá se mi naprosto v pořádku, hezká fotka. Někdy se u focení zapotím, možná, že by to nikdo nevěřil, jak ne a ne zaostřit na MAKRO:-(( Fotím těsto a pořád mám červené packy, takže špatně. Na všechno ostatní to jde. Zhasnu, rozsvítím, zhasnu..Petro, není to jednoduché a někdy k vzteku, věř mi:-D Děkuji za yvzkoušení, mám velkou radost;-)

ukládám a někdy zkusím. Hezký recept a jednoduchý:yes:

Jani, vďaka za recept, aj ja prikladám nedonalý dôkaz, fakt sme si pochutnali!

Jiřko, díky za vyzkoušení a za foto!! Náhodou super, moc děkuji a jsem moc ráda, že vám chutnalo!!:-p Někde mám dokonce stejné talíře, jako máš ty:-)

Janko,jedna velká pochvala...:yes::yes::yes:,udělala jsem k tomu salát z čerstvého zelí s jablkem a řeckou zálivkou a moc jsme si pochutnali :-p:-p:-p,přidávám foto,sice ne tak hezké jako tvoje,ale....:-D:-D

Jani, už ukládám do oblíbených :-K Sbíhají se mi sliny :-)) Bodík 29. :yes:

magdalenko, to budu moc ráda a věřím, že nebudeš litovat;-)

Janka, tá fotka je tak nádherná, že dnes neodolám a musím to uvariť!:yes:

:-p:yes:

Jahůdko díííky!! No, tak toho je třeba raději dělat trochu víc, kdybych tady měla děcka, asi by to půl kila kuřecího nespravilo!!:-D Děkuji za foto!!

Nádhera:-p:yes:

Vyzkoušeno, výborné, mňam:-p. Taková jídla jsou velmi vděčná - zaručeně nezůstanou zbytky (a tentokrát nezůstalo ani na mě:-//, jen jeden zkušební kousíček pro kuchařku:-D).
No tak bude brzy repete:-D;-):-K
Takže je to za :yes:24 a jedno letecké foto

Díky moc Evi a Miško;-)

:yes::yes:

Vypadá to moc dobře:-p:yes:+20

Marsi Mesi to je bílé zelí s červeným sterilizovaným ochuceným smíchané dohromady, skvělá kombinace;-) Isahu, berušku mám od Jendy Slováka, ale nikdy ji nemám tak krásnou, jako on.;-) Děkuji všem za krásné komentáře, moc si toho vážím:-8

:-p:-*:yes:

:-O:-p;-):yes:

a nedá pokoj a nedá pokoj :-( dokonce má i vocasatou berušku....:-( to my v Praze nemáme ;-(, asi nějaká zvlášní beruška orlová :-O:-D
Jani, ukládám, za tohle mi rodina oblízne všech deset ;-):yes:+17

Krásné fotky a papání, na kterém bych si určitě pochutnala, takže posílám...+:yes::-p

Jani střapačky se mi hodně líbí, tak je někdy vyzkouším a dávám 14.bod:yes:

:-p super nápad, určitě vyzkouším a ne za dlouho :-):-*, + bodík:-K

Tak to vypadá moc dobře. Jsou malinkaté a jej ich hoooodně.:yes::yes: Už tam je i bodík +

Bude to dobré,propečené celé,protože je na mase jen malá vrstva bramborového těsta :yes::-p

:-p:yes: mňam:yes: to je super:-K

Tak tohle můžu i o půlnoci.S manželem ,když zajdem do Valašky--hospůdka,--také si to dáváme.Je to vííííííborné.Doma jsem to zatím nedělala,ale už asi taky budu.

:yes::yes::yes:

To je bezva, takový kuřecí nugetky v bramboráku. Určitě brzy udělám.

Tak to je fajn nápad:yes::yes::-))hele Jani, co to tam máš za salátek červený?:-O:-))

Pejli, aby ses na to dobře podívala a až příjdeš za chvíli ke mně, tak aby sis vzala svačinu, protože nezbylo:-D!! Zbytek snědla Marta cestou z práce!:-D:-D

Nač tolik fotek :-D, jses u toho nějak sekla :-D,jedna dál, jedna blíž :-* cháá ale jako krása , určitě to bylo excelentní :-K:yes: +

No Jani, ty chodíš potajmu na kurzy focení:-Djá chcu taky;-(. výborný nápad takový mini prcky;-):-p+:yes:

Jéééééééé, Jani to dělám také a je to mňamka!!!dost veliká,máme moc rádi!!:-p:yes:Krásně to máš nafocené!!

Dobry napad, male kousky - male Ondrasky, proc ne? 4. bod je pripsany. :yes::-K

:-p:-p:-p:yes:

Díky, maris a všem ostatním také:-)

Jani :yes::-p a fotky jak víno;-)

:-p:-p:-p:yes::yes::yes:,bodík máš za realizaci...:-K:-K

Jani ahoj!copak nevíš,že mám příšerný hlad!a ty tohle:-!:-D:-D:yes::yes: - supr;-)

Simi, ta porce, která není celá ani vidět, je opravdu k nesnězení. Je to vynikající a přece jen trochu jiné, než řízek Ondráš, který dělám taky.

Jani to je super nápad,to se mi líbí více než dělané jako řízek Ondráš.Toto musí být krásně propečené všechno i těsto i masíčko.Vyzkouším;-):yes:+1

jj taky dělám ale ve velkém bramboráku va celou pánev. Tohle je takový miloučký :-)) :yes::yes:

:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí maso v bramborákovém těstě, bramborákové těsto, maso v bramborákovém těstě, střapačky, kuřecí kousky v bramborákovém těstě, řízky v bramborákovém těstě, kuřecí v bramborákovém těstě, kure v bramborakovem teste, řízek v bramborákovém těstě, kuřecí prsa v bramborákovém těstě, kureci recepty, kuřecí řízky v bramborákovém těstě, střapačky recept, pelhřimovský řízek, kuřecí maso v bramborákovém těstíčku, kuřecí ondráš, kuřecí v bramboráku, kuře na bramborákovém těstě, kuřecí maso v bramborovém těstě, střapačky s kuřecím masem

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, mouka hladká, brambory, česnek, vejce, sůl, pepř mletý, majoránka, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu