Nadýchaný hrnečkový perník
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 260 kJ / 4 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,68 g |
Tuky | 155,31 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Zveřejněno 14. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Moje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Nejnovější recepty
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 2 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a Paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s kandovanou pomerančovou kůrou
Přidáno před 5 hodinami
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 17 minutami
Květákový mozeček
HanaVl před 48 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 58 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 1 hodinou
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 1 hodinou
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 3 hodinami
Krkovička z trouby
jtrecepty před 3 hodinami
Minutková krkovička s tvarůžkovou omáčkou
David@ před 4 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
perník,
pernik recept,
hrníčkový perník s marmeládou,
perník na plech hrníčkový s jablky,
hrnickovy pernik,
nadýchaný hrníčkový perník,
pernik na plech,
recept na perník,
nadýchaný perník recept,
perník na plech nadýchaný,
nadychany pernik,
pernikova buchta,
recept pernik,
nadýchaný perník s jablky,
hrnkovy pernik,
domácí perník,
hrnickovy pernik s jablky,
hrníčkový recept na perník,
nadýchaný perník na plech,
jemny pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
kakao,
ořechy,
poleva čokoládová,
marmeláda,
kokos strouhaný,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (168)